CAPGROS.com

'Mataró Report' instaura el concert d'orgue el dissabte abans de Santes

Els responsables de la revista 'Mataró Report' i de la parròquia de Santa Maria, anuncien, en acabar el concert d'orgue d'ahir al vespre, que aquest es repetirà l'any vinent.

La basílica de Santa Maria es va omplir pràcticament de dalt a baix ahir al vespre per escoltar el concert d'orgue convocat per la parròquia i la revista 'Mataró Report'. L'acte va començar a les nou del vespre amb un petit sketch teatral a càrrec de Montse Cusachs i Xavier Miret, que va servir per donar a conèixer al públic l'objectiu de la iniciativa: reivindicar la importància de l'orgue de Santa Maria, el tercer més gran d'Espanya, i recollir fons per al seu manteniment i conservació. El musicòleg Francesc Cortès va ser l'encarregat de presentar les peces del repertori, volgudament popular i assequible per al gran públic, que integraven peces de Liszt, Bach, Saint-Saëns i Boëllmann.

Després ja va ser Raúl Prieto, el qui va posar en marxar tots els registres de l'instument per deleitar els espectadors. El concert va acabar amb una ovació al jove intèrpret i actual organista, que va respondre els aplaudiments amb un bis.

Igualment multitudinària va ser la visita a l'orgue que es va fer a les sis de la tarda. Prop de dues-centes persones es van acostar a la basílica per conèixer la mecànica i la sonoritat de l'instrument. La visita va anar a càrrec de Jordi Moya i mateix Raúl Prieto. Els assistents també van poder visitar l'altar del Roser acompanyats per Ramon Rexach.

Davant l'èxit abassegador, els responsables de la parròquia i de 'Mataró Report' van decidir, quasi de forma espontània, donar continuïtat a aquest acte organitzant una visita i un concert el dissabte abans de Les Santes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive