T. Rodon/ J. Salicrú

Mataró presidirà per sis mesos la xarxa Transversal d'activitats culturals

L'entitat edita la revista 'Transversal' i produeix exposicions d'art contemporani i projectes escènics

Reus cedirà demà dimarts dia 11 a Mataró i per un període de sis mesos la presidència rotatòria del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats (CTXAC), una entitat que agrupa una dotzena d'ajuntaments de ciutats mitjanes de Catalunya que és responsable de la publicació de la revista Transversal i de produir diverses exposicions d'art contemporani i projectes escènics. El traspàs de poder es farà en una reunió a Reus del Consell Directiu del CTXAC a la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós. Així, el president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, serà l'encarregat de presidir el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats i engegar coproduccions i intercanvis entre les poblacions de la xarxa.

Tot i que encara falta concretar la major part del programa, alguns dels més importants han començat a prendre forma. És el cas del projecte que pretén connectar els municipis membres de la xarxa amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquest tipus de xarxa permetrà la retransmissió a temps real de diversos esdeveniments entre les diferents ciutats i el CCCB.

Convenis amb l'Euroregió
La xarxa Transversal busca també signar convenis amb l'àmbit cultural de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, formada per Languedoc-Roussillon, Midi Pyrénées, Aragó, Catalunya i les Balears. De moment ja funciona la xarxa de distribució teatral Réseau-Chainon, la qual treballa en els dos departaments francesos de l'Euroregió. La col·laboració amb la Catalunya Nord és un dels puntals de Transversal i, probablement, després de Mataró serà Perpinyà qui ocuparà la presidència de l'ens.

Els municipis integrats a la Xarxa són actualment Reus, Lleida, Mataró, Granollers, Vic, Tortosa, Olot, la Seu d'Urgell, Girona i Figueres, Vilanova i la Geltrú, Manresa i Perpinyà.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive