El Consell Gaudí, reunit a Mataró. Foto: ACN
El Consell Gaudí, reunit a Mataró. Foto: ACN

Capgros.com / ACN

Mataró estableix les bases d'una "Ruta Gaudí"

El Consell Gaudí, reunit a la Nau Gaudí de Mataró, planifica la creació de la primera ruta a través de l'obra de l'arquitecte

El Consell Gaudí, creat a Mataró fa dos anys i que reuneix institucions públiques i privades que gestionen obra gaudiniana, es va reunir ahir dimecres a la Nau Gaudí de la capital del Maresme, considerada la primera obra i "kilòmetre 0" del geni reusenc. L'organisme, a més de presentar una web que inclou els 14 edificis de Gaudí a Catalunya, va posar sobre la taula les bases per tirar endavant i a mig termini una 'Ruta Gaudí', vehiculada a través d'un 'passaport' que els ciutadans podran anar completant en cada visita. 

"Benvinguts siguin els turistes, però primer volem arribar als ciutadans del país", va dir el Director de Patrimoni de la Generalitat

El director de Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya, va explicar que la principal dificultat a l'hora de planificar la ruta gaudiniana serà la de conjugar les diferents casuístiques de totes institucions que gestionen patrimoni d'Auntoni Gaudí a Catalunya, per tal que el visitant percebi certa homogeneïtat, malgrat la gestió continuarà sent independent en cada cas.

Un dels elements que es planteja per harmonitzar aquesta ruta és la creació d'un passaport amb les diferents etapes de la ruta, per tal que els usuaris puguin anar-la resseguint i segellant cada visita. Boya reconeix que la implantació o no del passaport és una qüestió més aviat "anecdòtica" i ressalta que l'objectiu és que totes les institucions hi participin de manera activa.

Promoure'l entre els catalans

En aquest sentit, l'objectiu de les diferents iniciatives sorgides del Consell Gaudí és promoure la vida i obra de l'arquitecte català a al seva gent. "Benvinguts siguin els turistes però el que volem primer es fer arribar el coneixement a la ciutadania del país i que a través de l'expertesa de cadascú es pugui socialitzar i compartir", va etzibar el director de Patrimoni.
 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive