david bote

David Bote Paz

Alcalde de Mataró

Mataró ens uneix

Mataró ens uneix és el títol de la conferència que vaig donar a la convenció municipal dels socialistes de Mataró. Mataró ens uneix, n’estic ben segur d’aquesta idea. Mataró no és de ningú, és una ciutat plural i jo la vull oberta i que sigui de tots i de totes. Som una ciutat massa petita perquè es menyspreï cap dels nostres veïns i veïnes, i prou gran perquè hi capiguem tots.

Crec que la unió ens ajudarà a fer front als reptes que tenim. La crisi econòmica i social encara és ben present, l’atur i les necessitats socials són les nostres prioritats, no defallirem. Però, alhora, hem d’aixecar la mirada. Més enllà del dia a dia i, alçant la vista, veig Mataró amb recursos i capacitats per tenir futur.

Veig Mataró com una ciutat capital de la comarca i del seu territori més proper, compartint projectes i serveis,  lideratge sense prepotències. Mataró metropolitana.  La proximitat amb Barcelona és una bona oportunitat per nosaltres. Els hotels de Mataró s’omplen amb el Mobile World Congress.

Necessitem estar ben connectats amb Barcelona, amb l’Aeroport i amb l’alta velocitat ferroviària i amb un sistema de rodalies, eficient i fiable, que faci de metro i que tingui unes tarifes més justes pels  viatgers i viatgeres de Mataró. Mataró amb comerç i serveis: amb El Corte Inglés al seu lloc. És difícil, però no hi renunciem. Amb un Mataró Parc ampliat, en la seva justa mida, comercial i urbanística.

Amb un port i un litoral marítim que esdevingui un motor comercial i amb un centre cultural i comercial amb capacitat per competir amb les grans superfícies i amb altres centres urbans. Que sigui un pol d’atracció que ens porti gent des de Badalona fins a Tordera.

Mataró indústria. Amb polígons industrials moderns. Amb nous sectors industrials vinculats a la creació, com l’audiovisual, a la salut, i a l’economia circular i amb les cinc sènies, com a espai agrícola protegit, però fent un pas més cap a un parc agrari com el del Baix Llobregat. Mataró talent i innovació. TecnoCampus emmarcat al Districte del coneixement, aprofitant el sector d’Iveco Pegaso, que serà el corredor entre la zona universitària – coneixement, la ciutat i el seu litoral.

Mataró sostenible amb un model de desenvolupament basat en el creixement inclusiu i intel·ligent; rebutgem el creixement especulatiu. No volem el creixement pel creixement, volem un desenvolupament equilibrat i sostenible. Per això necessitem més aviat que tard, la revisió del nostre Pla General d’Ordenació Urbana. Mataró justa socialment amb drets, deures i oportunitats per a tothom. Que ningú se’ns quedi enrere, amb les polítiques socials com a pilar de l’acció municipal. Dignitat i  solidaritat. Mataró ciutat d’iguals sense diferències entre homes i dones, que impulsi també les polítiques per a joves i gent gran. Mataró ciutat de la cultura de l’esport, educada, on totes les veus dels seus veïns i veïnes comptin.

El món està canviant i ho fa molt ràpidament, i aquests canvis ens afectaran individualment i com a comunitat. No ens hi podem quedar al marge. Davant les incerteses, Mataró ha d’aportar seguretats en forma de drets, certeses, oportunitats i serveis als seus ciutadans i ciutadanes.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive