Amb el barri del Somorrostro de la Barceloneta d'excusa, la coreògrafa mataronina Maria Rovira va crear l'any passat un espectacle sobre la l'oblit i la memòria, i la fragilitat de la identitat. La bailaora Carmen Amaya era l'exemple d'una identitat amagada a la Barcelona dels anys cinquanta i 'Somorrostro' s'inspira en la seva figura per tractar els mateixos conceptes traslladats a la Barcelona del segle XXI. Maria Rovira va celebrar amb 'Somorrostro' l'any passat els 25 anys de la seva companyia Trànsit Dansa i aquest 2011 porta l'espectacle al Teatre Condal entre el 16 d'agost i el 4 de setembre en el marc del festival Dansalona que omple de moviment la capital catalana durant els mesos d'agost i setembre.
La Barceloneta del anys 50, el Somorrostro, l'oblit i la memòria i la identitat. Maria Rovira uneix al seu darrer espectacle 'Somorrostro' tots aquests conceptes per analitzar què en queda a la Barcelona del S.XXI, i comprovar com hi ha encara una fissura que separa els dos móns, les diferents realitats i les cultures oposades. L'objectiu de la coreògrafa Maria Rovira era fusionar el flamenc i la dansa contemporània, amb música de Javier Gamazo, en un muntatge que es remunta al descobriment per part de la coreògrafa d'una Barcelona nostàlgica. Molts ciutadans van dirigir-se a la coreògrafa per explicar anècdotes d'aquella època en què Carmen Amaya, la bailaora, es va convertir en tot un emblema.
El muntatge, va ser l'espectacle amb el qual Maria Rovira va celebrar l'any passat, el 25è aniversari de la companyia Trànsit Dansa, amb què ha forjat bona part de la seva trajectòria artística. Aquest 2011 torna a les cartelleres barcelonines però ho fa en aquest cas al Teatre Condal, on es podrà veure entre el 16 d'agost i el 4 de setembre en el marc del Festival Dansalona que se celebra a la capital catalana.
Imatge de l'obra
Comentaris