Volen saber com connectar millor el Maresme i la Selva
Volen saber com connectar millor el Maresme i la Selva

Volen saber com connectar millor el Maresme i la Selva

Territori adjudica la redacció de l'estudi per millorar la mobilitat del corredor de la Selva Marítima al final de la C-32

vlm capgros 01
 

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha adjudicat la redacció de l’estudi que analitzarà diverses alternatives de millora de la mobilitat del corredor entre la Selva Marítima i el Maresme. L’estudi, que té un termini de redacció de quatre mesos, ha de proposar millores de diversos sistemes de transport amb l’objectiu de reduir el volum de trànsit de les carreteres GI-600 i GI-682. La redacció de l’estudi s’ha adjudicat a AIE Multicriteri – MCRIT per un import de 24.050 euros sense IVA.

S'analitzaran diverses alternatives i la viabilitat d'un tren-tram entre Blanes i Lloret de Mar

El document analitzarà el conjunt de les infraestructures de transport en relació amb la xarxa viària, la xarxa ferroviària i les vies ciclables, així com les propostes de millora en els serveis de transport públic. En aquest sentit, l’estudi inclourà la viabilitat d’un sistema de tramvia entre Blanes i Lloret de Mar, entre d’altres opcions.

Un estudi per saber com operar en un futur

De cada opció analitzada, l’estudi farà una proposta de serveis en funció dels diferents escenaris d’oferta i demanda. També analitzarà el volum de gasos hivernacle emesos o estalviats per a l’execució de cada escenari, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.

L’estudi inclourà la caracterització de la mobilitat del corredor; el resum dels diferents estudis de mobilitat realitzats fins ara als corredors de la C-32 i de la GI-682; la identificació d’alternatives i escenaris; les propostes d’encaix, i l’impacte sobre la demanda potencial d’usuaris.

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Comentaris (4)

més estudis apa Fa 5 mesos
o sigui més calers en estudis quan fa dècades que ja saben que la solució es allargar la autopista C-32 fins a Lloret com a mínim i que van donant pals a les rodes els 4 perroflautes de sempre per no fer-la i que al final contamina més les cues que es formen a la unica carretera de Blanes a Lloret o de la NII del Maresme a la Selva. Quina barra tenen aquests polítics, no tenen vergonya.
Pere Fa 5 mesos
Per millorar i que el tràfic sigui fluid, res millor que fer rotondes, carrils bici, carrils peatonals, de patinets, de gossos...
Una vergonya! Fa 5 mesos
La connexió del Maresme amb la província de Girona és una vergonya. Amb ferrocarril, és un desastre. S'arriba a Girona abans en bicicleta que en tren. Si vols anar amb transport públic a Sant Feliu de Guíxols necessites tot un dia. I el 2023 es posen a preguntar com solucionar-ho? Ens estan insultant.
Pere Fa 5 mesos
Amb més rotondes, carrils bicis, carrils per patinets, per gossos, serà més fluid i rapit..

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive