Una protesta contra la violència masclista. Foto: R.Gallofré
Una protesta contra la violència masclista. Foto: R.Gallofré

Les violències vicària, obstètrica i digital també són violència masclista

El nou protocol contra violència masclista del Maresme incorpora aquests tipus de violència i les considera una vulneració de drets humans

El nou protocol per a l'abordatge de la violència masclista del Maresme incorpora les violències vicària -contra els fills de la parella per fer-li mal a ella-, obstètrica i digital. El text, que renova el del 2019, introdueix també el concepte de 'diligència deguda', de tal manera que s'estableix l'obligació dels poders públics d'actuar amb agilitat i eficiència per prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes.

El document, aprovat en el Ple del març i presentat aquest dijous a Premià de Mar, parteix de la premissa que aquestes violències són una vulneració de drets humans a les quals s'ha de donar una resposta feminista, interseccional i multidimensional. El nou text redueix els quatre àmbits d'intervenció anteriors (prevenció, detecció, atenció i recuperació) a dos: prevenció i reparació integral. L'objectiu principal és preservar els drets de dones, infants i adolescents evitant-ne la revictimització.

Amb aquestes actualitzacions, el Protocol Comarcal per a un Abordatge amb Diligència Deguda de les Violències Masclistes al Maresme s'adapta a la nova legislació ampliant l'esfera familiar o de parella a altres àmbits on també es vulneren els drets de les dones pel sols fet de ser dones com ara el laboral, el social comunitari, el digital, l'institucional, l'educatiu, el sanitari, el referent a la vida política i i el de l'esfera pública.

El nou Protocol ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Maresme amb el suport de la Diputació de Barcelona i la seva elaboració s'ha dut a terme en el marc de col·laboració entre el SIAD Maresme i el SIE Mataró-Maresme i la complicitat de la xarxa comarcal per l'abordatge de les violències masclistes.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive