La societat és diversa i heterogènia i, tot i que això és font de riquesa cultural, sovint crea friccions i punts de no retorn. Amb aquesta idea de fons, Vilassar acollirà avui dijous, dia 13, un diàleg interreligiós que intentarà posar llum sobre el fenomen inexorable de la multiculturalitat. L'acte, que serà a les 7 de la tarda, comptarà amb ponents de diverses religiosos, cadascuna d'elles presents a la societat, i que oferiran tots els matisos per trobar un camí comú: la convivència. La realitat de societats homogènies com feia uns anys ja no existirà, cada vegada serem més diferents i haurem d'aprendre a conviure, opina la presidenta de l'Associació de Famílies i Dones del Medi Rural de Catalunya (AFAMMER), Teresa Capilla, qui moderarà l'acte.
En el diàleg intervindran la delegada d'Ecumenisme i representant de l'Església Ortodoxa de Protecció de la Mare de Déu del Patriarcat de Sèrbia, Maria Rosa Ocaña Ruiz; el responsable del Departament de Tradició i Cultura Jueva i membre de la Comunitat Israelita de Barcelona, Jorge Burdman; el coordinador del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, Jamal El Attouaki; i el rector de la parròquia de Sant Joan de Vilassar i representant de l'Església Catòlica de Roma, Josep Maria Galbany. A més de l'AFAMMER, l'acte està organitzat pel Museu de la Marina de Vilassar.
El futur incert de l'Institut Internacional per la Pau
El diàleg interreligiós que es celebra avui a Vilassar de Mar s'inscriu en els actes previs a la creació de l'Institut Internacional per la Pau, un nou ens depenent de la Generalitat que vol vetllar per la convivència multicultural a Catalunya. L'avantprojecte de llei del nou Institut es va aprovar el passat 26 de juny i pel fet que el govern català estigui en minoria al Parlment, el seu futur és dubtós. Esperem que s'aprovi a la propera legislatura, diu Capilla.
Comentaris