capgros.com/ACN

Vilassar de Dalt desobeeix l'Estat i es nega a penjar la bandera espanyola

L'alcalde assegura que el poble viu en una "placidesa simbòlica" i que els problemes econòmics són l'única preocupació

L'alcalde de Vilassar de Dalt, l'independent Xavier Godàs (GEVD), no penjarà la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, com se li ha demanat des de l'Estat. En una carta enviada a la subdelegació del govern espanyol a Catalunya, assegura que el poble viu en una "placidesa simbòlica" des de fa vint anys, amb la senyera i la bandera del municipi. Godàs diu que aquests dos símbols inclouen tots els vilassarencs i recorda que la decisió de mantenir només aquestes dues banderes té el suport d'una amplia majoria del ple municipal. L'alcalde també lamenta que aquest assumpte pugui generar "problemes innecessaris" i recorda que ara la seva prioritat són els problemes econòmics del municipi.

La resposta de l'alcalde de Vilassar de Dalt al subdelegat del govern espanyol, Emilio Ablanedo, és fruit de la petició expressa que va fer Ablanedo a principis d'agost perquè Vilassar de Dalt pengés la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, al costat de la senyera i la bandera del municipi. L'origen de la polèmica va ser una moció presentada pel PP que va rebre el rebuig de tota la resta de regidors.

Segons explica Xavier Godàs, la seva voluntat és mantenir la situació actual pel que fa a les banderes. Malgrat que l'actual normativa "no acompanya" aquesta decisió, l'alcalde assegura que el context que viu Vilassar de Dalt al voltant d'aquesta qüestió avalen el fet de no fer onejar la bandera espanyola a la façana l'Ajuntament.

L'alcalde diu que la situació actual és la mateixa que fa vint anys i que mai hi ha hagut a Vilassar de Dalt "cap problema d'ordre simbòlic" i acusa al PP de voler generar aquesta polèmica inexistent: "M'atreveixo a constatar que aquesta placidesa simbòlica en què aquí vivíem es trenca per decisions polítiques de partit que responen poc o gens al context en què es produeixen".

L'alcalde també demana diàleg al voltant de la normativa sobre les banderes i que es respecti la decisió del ple municipal, que va votar majoritàriament a favor de mantenir la senyera i la bandera de Vilassar de Dalt com a únics símbols: "El primer que haig de fer és raonar i defensar les decisions que aquest consistori pren, en exercici elemental de la democràcia"

Finalment, Godàs demana a la subdelegació del govern espanyol a Catalunya que no es creïn "problemes innecessaris" i demana poder treballar en els assumptes que, segons el govern local, són d'interès municipal: "La primera responsabilitat d'aquest consistori és treballar per escometre les reformes que ens han de permetre subsistir en una situació molt complicada a nivell econòmic".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive