J. Vives

Veïns d'Argentona no volen que s'executi el projecte de Can Doro

La Plataforma en defensa del centre històric tem que la Generalitat no reolgui el recurs contra el projecte

La Plataforma en defensa del centre històric d'Argentona ha expressat el seu malestar davant la possibilitat que s'acabi executant el projecte de reurbanització de Can Doro i la nova plaça de l'ajuntament. La Generalitat ja ha aprovat definitivament la modificació puntual del Pla General, el pas previ a l'execució d'aquest projecte que preveu la construcció de noves vivendes, un aparcament soterrat, locals comercials i un casal d'avis, així com la creació d'una nova plaça de l'ajuntament i el trasllat de la font de Sant Domingo. Per això, abans caldrà enderrocar algunes cases velles entre les quals, segons argumenten els opositors al projecte, hi una masia del segle XVI.

Per això, per mirar de frenar el projecte, la Plataforma va presentar el passat dia 30 de gener un recurs d'alçada a la decisió del govern català. Ara, però, la plataforma tem que la Generalitat no pugui resoldre el recurs abans que finalitzi el termini, aquest divendres 30 d'abril. “Al departament d'Urbanisme ens han dit que és un recurs molt ben fonamentat, però que materialment els resulta impossible resoldre'l dins el termini perquè tenen molta feina”, ha explicat el president de la Plataforma, Xavier Collet. “Ens trobem del tot indefensos, perquè el termini s'acabarà i llavors el recurs quedarà desestimat. El centre d'Argentona perilla per la manca de recursos al departament d'Urbanisme de la Generalitat”, denuncia.

Segons Collet, la reurbanització del centre obliga a enderrocar la masia de Cal Guardià, del segle XVI i que té una finestra gòtica i un portal dovellat. A més, el projecte afecta la Font de Can Domingo i la mina que l'abasteix d'aigua i posa en perill la casa de Puig i Cadafalch propera al sector afectat. L'alcalde d'Argentona, Antoni Soy, ho ha negat reiteradament afirmant que els que diuen el contrari “o bé no ho saben o bé tenen l'interès en dur el que no s'ajusta a la realitat”. La Plataforma en defensa del centre històric es va constituir per iniciativa d'alguns ciutadans del municipi per tal d'endegar accions per evitar que es porti a terme aquest projecte. Entre d'altres activitats, la plataforma ha fet una manifestació, ha presentat projectes alternatius i fins i tot ha realitzat una consulta popular, que va coincidir amb les eleccions autonòmiques del 16 de novembre.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive