Autobús exprés Mataró-Barcelona, línia que es veuria afectada per la vaga de dilluns. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Autobús exprés Mataró-Barcelona, línia que es veuria afectada per la vaga de dilluns. Foto: R.Gallofré

Vaga dels conductors de Moventis Casas el dilluns 17 de juny

El comitè d'empresa de la companyia ha convocat l'aturada davant les nombroses incidències del servei d'autobusos, tot i que les dues parts negocien per intentar que no s'acabi produint

El comitè d'empresa de Moventis Casas ha convocat una vaga del servei d'autobusos interurbans per al proper dilluns, dia 17 de juny. Una aturada d'un sol dia que afectaria tots els serveis que té concessionats la companyia, entre ells les línies Expres.cat que uneixen Mataró i Barcelona i que donen servei a milers d'usuaris diàriament. La vaga ve motivada per les denúncies que han fet els treballadors dels problemes de manteniment de la flota de vehicles i els continus incidents dels darrers mesos, entre ells l'incendi de dos autobusos, i les cancel·lacions de serveis. L'aturada, però, podria acabar-se no produint, ja que comitè i companyia es troben en negociacions i des de les dues parts es confia a arribar a un acord

Fonts del comitè assenyalen que la convocatòria de vaga està vinculada a les protestes expressades per la plantilla de conductors i mecànics arran de l'acumulació d'incidències en els serveis de l'empresa, especialment les línies E.11.1 i E.11.2 entre Mataró i Barcelona. L'incendi de dos vehicles de la companyia, que sortosament no van provocar ferits, van ser les gotes que van fer vessar el got a la plantilla, que ha expressat el seu descontent per la gestió de la companyia concessionària de la majoria de serveis interurbans del Maresme. 

Des del comitè s'assenyalava una “manca d’inversió econòmica i en recursos humans” que està afectant “tant als usuaris com als propis treballadors de l’empresa”. Afirmaven que els autobusos “no estan rebent el manteniment adequat”, la qual cosa provoca “constants avaries i retards en els serveis”. A més, ja fa dies que a les parades de l'autobús Mataró-Barcelona hi ha penjats cartells informatius que resen: "Els conductors de les línies d'autobús de l'empresa Casas del grup Moventis lamentem els endarreriments, pèrdues d'expedicions i el lamentable estat dels vehicles, que es venen produint en les diferents línies i poblacions".

Autobús incendiat a Barcelona

Autobús incendiat a Barcelona

Fonts de Moventis Casas recorden que, arran de les incidències detectades, s'ha implementat un "pla de xoc" per millorar el manteniment i la fiabilitat de la flota. A més, en les darreres setmanes la companyia assegura que està implementant diferents mesures per fer front a aquests "problemes operatius". Entre les més destacades, hi figura el nomenament de Josep Carles Herrero com a nou gerent de Casas Moventis, acompanyat d'un nou director tècnic amb experiència de 35 anys en el sector. 

Moventis Casas, a més, ha ampliat recentment la seva flota amb vuit autobusos nous i seminous, dels quals dos ja es troben ubicats a les cotxeres. De la resta, cinc arribaran properament i l’últim estarà disponible al setembre. Així mateix, ha anunciat l'ampliació de les hores d’operació del taller una vegada s’hagin incorporat a la plantilla tres nous mecànics, oficials de primera. A partir de llavors, el taller romandrà actiu un total de 20 hores diàries, des de les 5 del matí fins a la 1 de la matinada, cosa que ens permetrà ampliar en 2 hores al dia la disponibilitat d’aquest servei per al manteniment de la flota. També s'han incorporat 5 mecànics extra d’altres companyies de Moventis o d’empreses externes per reforçar el servei.

Llargues cues a plaça de les Tereses per agafar l'autobús a Barcelona, alternativa al tren a causa de l'avaria. Foto: Alfons Canela

Llargues cues a plaça de les Tereses per agafar l'autobús a Barcelona. Foto: Alfons Canela

Des de l'empresa confien que la vaga no s'acabarà produint ja que consideren que les mesures implementades responen a les protestes del col·lectiu de conductors, que reconeixen que són "fonamentades" pels problemes viscuts en els darrers mesos. "Volem arribar a un consens amb els treballadors per restablir la plena normalitat en el servei que oferim diàriament als usuaris, i en la situació de tota la plantilla de professionals que conformen l'empresa" assenyalen les citades fonts.

Per part del Comitè d'Empresa, a data de dijous dia 13 es manté la convocatòria de vaga pel dilluns 17, però també s'assegura que hi ha voluntat negociadora. Fonts de la plantilla destaquen que es veuen amb bons ulls el seguit d'accions preses per la companyia per millorar la flota i el seu manteniment. Les negociacions, en tot cas, segueixen, amb una nova reunió prevista per aquest mateix dijous. 

Cal recordar que el passat 10 d'abril ja es va produir una vaga, en aquest cas del conjunt de servei d'autobusos urbans i interurbans de la província de Barcelona. En aquell cas, el sindicat CGT reclamava  una jubilació de 60 anys "digna" al sector i assegura que la no aplicació representa un "increment de les xifres de mortalitat i accidentalitat" especialment en edats més avançades, així com un major nombre de malalties professionals.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive