capgros.com/efe

Una administració de Sant Pol reparteix 57,6 milions d'euros

L'alcalde del municipi, Manuel Monbiela, també ha estat premiat perquè tenia un dècim

Si un dels cinquens premis de la Loteria de Nadal va caure a una administració del barri de Rocafonda, a Mataró, avui la sort ha tornat a visitar la comarca del Maresme. L'administració número 1 de Sant Pol de Mar ha venut 36 de les 40 sèries del número 56.139, que ha obtingut el primer premi del sorteig de la loteria del Nen, i ha repartit 57,6 milions d'euros entre la població d'aquesta localitat costanera de la comarca del Maresme.

L'administració, oberta des de 1987 i que mai no havia venut la Grossa de cap sorteig, tot i que fa tres anys sí que va distribuir una part d'un tercer premi de la loteria de Nadal, està situada en un cèntric carrer d'aquesta localitat i comparteix la venda de loteria amb l'expedició de tabac, diaris i revistes.

La seva propietària, Maria Rosa Nualart, ha confirmat a EFE que ha venut 36 de les 40 sèries del primer premi ja que va tornar les quatre restants en no trobar comprador, per la qual cosa en total ha repartit 57,6 milions d'euros entre 360 persones, ja que cada comprador s'emportava normalment un dècim, premiat cada un d'ells amb 160.000 euros.

"Ha estat molt repartit perquè la gent comprava normalment un dècim", ha indicat Maria Rosa Nualart, que ha insistit que "tot el número s'ha venut al poble i en finestreta". "Encara no m'ho crec perquè passaven els anys i pensàvem que mai no donaríem la sort", ha assenyalat la propietària, premiada també perquè es va quedar amb un dècim i que pensa invertir el premi a "ampliar l'administració i col·locar un rellotge".

El rellotge és el símbol de Sant Pol de Mar ja que la llegenda diu que els seus ciutadans van instal·lar un rellotge de sol i el van tapar amb un teuladell per protegir-lo de les inclemències del temps, de manera que els veïns dels pobles adjacents preguntaven amb sorna: "Sant Pol, quina hora és?".

Un miler de persones s'han congregat, només celebrar-se el sorteig, davant de l'administració número 1 de Sant Pol, on no ha faltat el cava i les mostres habituals d'alegria ja que qui no ha estat premiat té un familiar al qual li ha tocat la loteria.

Així, l'alcalde del municipi, Manuel Monbiela, que també ha estat premiat perquè tenia un dècim, ha dit estar "molt content perquè aquest premi ha tocat a tot el poble, un poble de gent treballadora i de classe mitjana-alta, però sense grans hotels ni discoteques".

"Molta gent del poble treballa fora i aquesta injecció de diners podria animar l'economia local i fer que la gent torni a Sant Pol", ha assenyalat l'alcalde d'aquesta localitat utilitzada també per molts barcelonins com a segona residència per la seva proximitat a la capital catalana.

Altres dels premiats han estat la rebostera i la cuinera del famós restaurant Sant Pau, de Carme Ruscalleda, que està de viatge i, per tant, es desconeix si ha estat premiada, tot i que el personal del seu establiment mostrava el seu dècim premiat i anunciava que obririen aquesta tarda a les 18.30 hores per celebrar "una gran festa".

De la seva banda, una altra premiada, Maria Rosa Vergés, ha comentat que "només m'havia tocat una vegada el cupó de l'ONCE, i va ser fa 12 anys, però la quantitat va ser tan petita que només em vaig poder comprar un abric".

Així mateix, un altre premiat veí de Sant Pol, Joan Parera, explicava que va escollir un número acabat en 39 perquè "era l'any en què va acabar la Guerra Civil i el meu pare me'n parlava sempre", a més d'apuntar que pensava repartir el premi "entre la meva família".

La casualitat, d'altra banda, ha portat la sort fora de Sant Pol gràcies a l'intercanvi de números entre els compradors, com és el cas de José Luis Otero, que va donar un dècim del 56.139 a la seva germana, propietària del bar de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Això sí, tots els premiats comentaven amb el somriure a la boca que "no és molts diners" però l'utilitzaran "per tapar forats i per repartir-ho entre la família".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive