Irene Cortijo

Un estudi confirma que els argentonins compren principalment a Mataró

Segons l'estudis, cada argentoní fa una despesa anual de 4.388 euros

El Servei Municipal de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Argentona va presentar el 15 de març un estudi sobre els hàbits de compra dels argentonins. L'estudi, realitzat per l'empresa Barcelona Economia, ha fet 400 enquestes als argentonins de la vila.

Del resultat de les enquestes es desprén que la fuga de compra dels argentonins cap a d'altres municipis veïns és molt alta. Pel tipus de productes a comprar, el 50% dels argentonins marxen fóra a comprar els aliments, el 70% per adquirir productes quotidians no alimentaris i el 77,4% per productes no quotidians.

Mataró i Cabrera de Mar són els municipis on la majoria dels argentonins marxen a comprar. El primer lloc habitual de compra pels argentonins és Mataró que registra un percentatge d'entre el 69 i el 80% mentre que Cabrera de Mar entre un 26 i 29% del total dels argentonins que tenen com a hàbit no comprar al seu municipi.

Argentona té un nivell de renda d'un 7,6%, superior a la mitja comarcal. Això es tradueix, segons l'estudi, en què cada argentoní fa una despesa anual de 4.388 euros. D'aquests, 1.799 són per aliments i productes d'ús quotidià i la resta són pels productes d'ús no diari.

Els argentonins que compren a la vila valoren amb un 5,94 sobre 10 el seu índex de satisfacció. Els factors més negatius són el preu i la manca d'aparcament. Si Argentona tingués un centre comercial format per un mercat, un supermercat, botigues de productes no quotidians i un aparcament, el 86,5% dels enquestats afirma que aniria a comprar-hi.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive