L'estació d'Ocata
L'estació d'Ocata

Els trens tornaran a parar a Ocata a partir del març, un any més tard del previst

Renfe ha invertit 3,7 milions en les obres per fer accessible l'estació, que ha estat inoperativa el doble de temps del que es va anunciar inicialment

Els trens de les línies R1 i RG1 de Rodalies tornaran a fer parada a l'estació d'Ocata (Maresme) el 2 de març, segons ha anunciat aquest divendres Renfe. Les obres per millorar l'accessibilitat han acabat i l'operadora ha invertit 3,7 milions d'euros per uns treballs que han durat gairebé dos anys, el doble de temps que l'anunciat inicialment. 

Les feines han consistit en la construcció d'un vestíbul subterrani, la renovació de les andanes i dels controls d'accessos, la instal·lació de noves marquesines, millora de l'enllumenat general i col·locar nous ascensors, que estaran en funcionament en les properes setmanes i connectaran les andanes i el vestíbul. L'obra ha servit per crear un pas subterrani per arribar al passeig Marítim i a la platja a través d'una rampa.

El projecte de remodelació forma part del Pla 'Transformen Rodalies'. Durant el període d’actuacions els trens no han efectuat parada a Ocata. Els viatgers que habitualment utilitzaven aquesta estació han disposat d’un servei llançadora en bus entre les estacions d’Ocata i El Masnou, on els usuaris han pogut agafar els trens de les línies R1 i RG1 tant en sentit Barcelona com cap al nord d’aquestes línies. 

Els treballs es van iniciar el 7 de març de 2022 i en principi havien de durar poc menys d'un any, però finalment s'hauran allargat fins al doble de temps. 

El Pla “Transformem Rodalies” per a la millora de Rodalies de Catalunya té com a objectiu millorar la percepció que els usuaris tenen sobre el servei. L'empresa pública està dent a terme per una banda millores en la informació a la ciutadania (a través de la seva app), en la seguretat, amb un 20% més de personal de vigilància i amb la instal·lació de càmeres intel·ligents a les estacions; o bé potenciant a cultura a través dels nostres productes combinats amb tren com a transport sostenible.

A banda, destaquen les obres de millora d'accessibilitat a les estacions, com ara la d'Ocata, que s'han realitzat a mitja dotzena de punts més de la xarxa de rodalies de Catalunya. 

 

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive