Vista de Calella, a la comarca del Maresme, que segueix creixent en població
Vista de Calella, a la comarca del Maresme, que segueix creixent en població

capgros.com / ACN

Tots els municipis del Maresme guanyaran població en els propers 20 anys

Les projeccions de l'Idescat assenyalen un augment homogeni de població al Maresme i també que Canet de Mar serà un dels municipis catalans amb més població envellida

Tots els municipis del Maresme guanyaran població en els propers 20 anys, segons un estudi de l'Insittut d'Estadística de Catalunya (Idescat). A la comarca la població anirà en creixement de manera homogènia, quelcom que no passa a altres punts de Catalunya, que s'estan despoblant. A aquest guany de població s'hi suma l'envelliment de la mateixa: Canet de Mar és un dels municipis que tindrà un percentatge de població major de 65 anys més gran del país.

El nombre d'habitants augmentarà a 644 municipis catalans entre el 2021 i el 2041, mentre que disminuirà a 293 i es mantindrà estable a 10, segons l'escenari mitjà de les projeccions de població de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Tots els municipis del Maresme, Baix Llobregat, el Garraf, el Moianès, el Tarragonès i el Vallès Oriental guanyarien població. En canvi, només el 17% dels municipis de la Terra Alta guanyarien habitants, mentre que a la Noguera ho farien el 20%, al Pallars Jussà el 21% i a les Garrigues el 25%. El municipi de més de 5.000 habitants que més creix en termes relatius és Torrdembarra (29,5%) i el que més decreix al Sénia (-6,5%).

Pràcticament tots els municipis de més de 2.000 habitants (320 dels 354) guanyarien població i també ho farien dos de cada tres municipis de 501 a 2.000 habitants. En canvi, perdrien població la meitat dels municipis petits (de menys de 500 habitants). Per grau d'urbanització, les ciutats mitjanes i les àrees semidenses, que agrupen 204 municipis, seran les que guanyaran més població en termes relatius, un 12% en el període 2021-2041. Les 55 ciutats grans creixeran un 7,4% mentre que els 688 municipis localitzats en àrees rurals creixeran un 6,3%.

L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

La majoria tindran saldo migratori positiu

Pel que fa al creixement, només 142 municipis (15%) tindrien més naixements que defuncions en el període analitzat. En canvi, en 876 la migració neta serà positiva (93%) i en molt d'ells compensaria el saldo natural de signe negatiu. En conseqüència, la migració serà el component que farà créixer la població en la majoria de municipis.

Envelliment de la població

L'Idescat apunta que en totes les grandàries poblacionals augmentarà el percentatge de població major de 65 anys. L’augment serà més important en els municipis de 5.001 a 10.000 habitants (del 17,6% al 28,5%), que són els que actualment tenen menys percentatge de població major de 65 anys. Els municipis menors de 2.000 habitants són els que tenen una població més envellida el 2021, i ho continuaran sent el 2041, ja que més del 30% de la seva població seria major de 65 anys. Els municipis amb menor percentatge de majors de 65 anys al 2041 seran els de més de 50.000 habitants.

Els municipis que tindran major percentatge de població de 65 anys o més el 2041 serien l’Ametlla de Mar (37,2%), la Ràpita (35,8%), Sant Fost de Campsentelles (34,9%) i Canet de Mar (34,0%), mentre que Salt (19,4%), Alcarràs i Canovelles (22,2%), Girona i Montcada i Reixac (22,8%) serien els que tindran menor percentatge.

 

Comentaris (3)

joan Fa 18 dies
Normal si estan buidant el Marroc per portar-vos aquí al Maresme, lo pitjor és que al Marroc els pocs que queden son la gent honrada i bona i aquí la Generalitat ens agafa els dolents i delinquents la majoria.
Mataroní empipat Fa 18 dies
mes okupes, mes magrebins, mes delinquencia.... i els partits politics (menys els fatxes de vox) vinga a posar la catifa vermella perque aixó prosperi... Per si fos poc, poc sol industrial i molta totxana d'habitatge fa que els que treballem ens haguem de desplaçar diariament per poguer treballar. Una comarca que fa de dormitori del barcelonés, el vallés, etc... quin desgavell.
Este es el futuro Fa 18 dies
Pues viendo lo que hay no sé si es una buena noticia más bien no , y más como se ha hecho hasta ahora sin ningún control , ni cuándo vienen , ni cuándo están , solo tenéis que leer los comentarios de los vecinos de Mataró , he llegado a la conclusión que escribir aquí los comentarios es únicamente el derecho al pataleo porque no creo que ni la policía ni los del consistorio los lean , luego la culpa siempre es de los otros

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive