Usuaris del tren a l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Usuaris del tren a l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré

capgros.com/ACN

Els títols integrats de transport no seran gratuïts

La bonificació del 100% d'alguns bitllets i abonaments de tren anunciada pel govern espanyol no inclourà títols com la T-Casual o la T-Usual

Els títols de transport integrats de Catalunya seguiran amb el descompte actual, del 50%, i no seran gratuïts. La mesura anunciada per Pedro Sánchez, per tant, és específica per alguns títols de rodalies de Renfe, però no per a targetes com la T-Casual o la T-Usual, que són els que utilitzen la majoria d'usuaris.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar dimarts passat durant el debat de política general que els trens de Rodalies i de Mitja Distància serien gratuïts per als usuaris, com a mesura per contrarestar l'increment de la inflació, gràcies a la bonfiicació per part de l'executiu central del 100% dels bitllets multiviatge de Rodalies de Renfe en el darrer terç de 2022.

Aquesta mesura, però, s'aplicarà tan sols als abonaments exclusius de Renfe, com ara el Bonotren o els abonaments mensuals. Però els títols de transport integrat, que són els més populars i utilitzats ja que permeten fer servir també els autobusos, el metro i altres sistemes de transport, queden fora de la mesura. La T-Casual i la T-Usual, les targetes més emprades, s'hauran de seguir pagant.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va qualificar l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "populista i irresponsable". "El gratis a tot d'avui són les retallades del demà", va avisar Puigneró, que alerta que aquesta decisió posa en risc la sostenibilitat econòmica del sistema públic de transport". "El que volen els usuaris és que el servei funcioni bé, no que sigui gratis", va afegir.

A més, va lamentar que la mesura no s'ha pactat amb altres administracions, com la catalana, que ofereixen títols integrats amb l'empresa estatal amb altres transports com el metro, els ferrocarrils o l'autobús. En aquest sentit, ha defensat que el Govern mantindrà les tarifes actuals i no modificarà el descompte del 50% vigent actualment. Amb aquesta decisió, es pot donar el fet que alguns trajectes surtin gratis si es compra el bitllet no integrat en una màquina de Renfe, però s'hagin de pagar si es compra el títol en un altre aparell expenedor de tarifes integrades.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive