Un grup de joves menors tutelats surt de l'alberg del Masnou, el 5 de juliol de 2019. Foto: ACN
Un grup de joves menors tutelats surt de l'alberg del Masnou, el 5 de juliol de 2019. Foto: ACN

Redacció - ACN

Tanca el centre d'acollida de menors migrants del Masnou

L'espai que tanca comptava amb 50 places però ara l'estratègia del Govern passa per ubicar els joves en recursos més petits

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha decidit tancar el centre d'acollida de menors migrants sols del Masnou, un dels que hi ha al Maresme, que s'havia ubicat durant gairebé dos anys a l'alberg Josep Batista i Roca. L'espai, que va obrir el setembre de 2018 amb mig centenar de places, recuperarà ara la seva funció com a allotjament turístic, després que els menors que hi vivien han estat reallotjats. L'estratègia de la DGAIA per als menors migrants sols, de fet, passa per obrir recursos més petits que permetin i fomentin una major autonomia dels adolescents i joves, i distribuïts per tot el territori català. En molts d'aquests casos, l'allotjament es fa en pisos.

El tancament del centre s'ha fet de manera esglaonada des del passat mes de juny, fins que aquest dijous han estat reallotjats els darrers joves tutelats. La DGAIA detalla que durant aquests dos anys s'han treballat diferents programes per a la integració d'aquests adolescents i joves al municipi. A més, a finals de novembre de l'any passat, es van contractar dos dinamitzadors cívics amb l'objectiu de fer xarxa al municipi i millorar-ne l’acollida i la inclusió.

L'alberg on s'allotgen els menors. Foto: Generalitat

L'alberg on s'allotjaven els menors. Foto: GeneralitatUn centre, atacat el 2019

El centre que ara tanca va ser notícia el juliol del 2019 quan un grup organitzat va atacar-lo, en una acció coordinada per grups d'extrema dreta. L'episodi va acabar amb cinc ferits lleus, entre ells menors que van requerir d'atenció mèdica, així com un agent dels Mossos. L'incident es va produir després que un menor tutelat fos detingut per intent d'agressió sexual al Masnou, l'endemà que una altra agressió similar protagonitzada per membres del mateix col·lectiu tingués lloc a Canet de Mar.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va condemnar aquests atacs "intolerables", i més tenint en compte que són centres "de màxima protecció, que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic". Va reiterar el seu rebuig frontal a aquestes actituds "violentes" en espais on viuen menors sota la protecció del Govern.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Eva Fa 8 mesos
Aquests delinqüents solament els vols els de Esquerra i el Torra. Doncs apa a les seves mansions i cases però no als nostres carrers. Sinó que preguntin als catalans que opinem d'ells i de les seves malifetes. Un votant menys d'Esquerra. Apa bon vent i bona barca.
x Fa 8 mesos
Dels problemes que donen no diu res el article, no?, possa l enfasi en l atac rebut com resposta per la pujada de inseguretat degut a aquesta gent però no diu res precisament de la pujada de inseguretat i delinqüencia al voltant d aquests nois, quina manipulació mes interesada que feu, per cert si son tutelats pel govern, es fa responsable aquest de les seves actituts inciviques i delictives con em tocaria a mi si ho fan els meus "tutelats" o sigui fills?.
Ciutadana Fa 8 mesos
Un nou menys de delinqüents, ja solament falta que els tanqueu tots i els retorneu al seu país perquè ja patim massa els ciutadans honrats perquè vingui aquesta gent a viure dels demés i solament per a negocis de polítics indecents com els d'Esquerra i altres ignorant el patir del ciutadà. Sense vergonyes
a Mataró Fa 8 mesos
Mireu els Mena de Mataró a BAdalona : https://twitter.com/albiol_xg/status/1300148906328719360?s=21 Ara a Mataró que farem amb els 5 centres que hi ha i pisos? vindran cap aquí? PEr cert, algú s'ha pensat si relament es volen acollir MENA, perquè no es treball al Marroc en origen amb els seus governs i les seves famílies, la Generalitat no exerceix mai de tutor legal, que passa quan siguin adults quin treball hi ha... o ERC, qui és competent, encara continua calladeta amb el tema

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive