Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força
Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força

Suspeses un any les llicències d'edificació als 15 municipis costaners del Maresme

La mesura abarca de Malgrat de Mar a Alcanar i té com a objectiu revisar el sòl pendent d'edificar amb criteris més sostenibles, ambientals i paisatgístics

Les llicències d'edificació i els projectes d'urbanització i reparcel·lació de tots els municipis costaners del Maresme, Mataró inclòs, quedaran suspeses un any com a màxim. Així ho estableix el Pla Dirctor Urbanístic (PDU) aprovat per la comissió de territori de Catalunya, amb l'objectiu de revisar més exhaustivament el sol pendent d'edificar. La mesura afecta en total 236 sectors d'una trentena de municipis catalans, entre Malgrat de Mar i Alcanar. La mesura no afecta obres ja autoritzades. 

Al Maresme, les ciutats i pobles afectades són tots els del litoral: Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou.

Fonts de l'Ajuntament de Mataró apunten que de moment encara no disposen de prou informació sobre les afectacions d'aquest pla a la capital del Maresme, i que quan la disposin i l'analitzin faran les consideracions oportunes a la Generalitat. A priori, apunten les mateixes fonts, sembla que les afectacions no haurien de ser gaire importants a la ciutat. 

La Generalitat revisarà el planejament de fins a 41 municipis catalans, entre Malgrat de Mar i Alcanar, per garantir que compleixen els paràmetres d'integració paisatgística de totes les cases que s'hi construeixin a partir d'ara.  En concret s'analitzaran 335 sectors on hi podrien arribar a construir-s'hi fins a 110.000 habitatges i s'estudiarà si cal modificar aquests paràmetres o directament s'hi prohibeix edificar.

La moratòria d'un any es fa per donar marge a aprovar definitivament el Pla Director Urbanístic, de cara a evitar que aquest marge de temps s'aprofiti per construir en totes  les zones que ara es revisaran. En tots els municipis afectats també  es busca evitar el model d'urbanitzacions allunyades dels nuclis urbans i que sigui més difícil fer-hi arribar els serveis un fort impacte paisatgístic i una gran dependència del vehicle privat, entre d'altres. 

L'objectiu de la mesura és analitzar si els 335 àmbits que caldrà analitzar es consideren sostenibles des del punt de vista territorial (si compleix l'estratègia de creixement del municipi que pertany), urbanístic (si se situa en continuïtat al nucli urbà i disposa de varietat d'usos), ambientals, sectorials (si hi ha riscos naturals i compleix amb la Llei de costes) i paisatgístics (l'impacte que tindria una nova construcció).

 

Comentaris (3)

Plataforma Massorrà Llavaneres Fa 2 anys
A Llavaneres, ens volen fer unes vivendes i blocs en un entorn on hi ha cases aïllades i unifamiliars catalogades i protegides del s.XVII en endavant. Sembla ser que tenim el Pla d,Ordenació Urbanística en suspens des de 2013. Si no ens organitzem i presentem al.legacions, a la que poden ens construeixen el què els sembla. Ja tenim prous casos d,escàndols urbanístics. El que entenem que ens cal és un plantejament respectuós, sostenible i adequat a les necessitats reals del poble.
Enric Fa 2 anys
Malauradament això arriba tard a Mataró. Els gratacels que s'han fet i els que es volen fer a primera línea de costa amb la cirereta de la torre Barceló com a colofó massifica i enlletgeix la ciutat i només beneficia als promotors. Quin sentit té? Quina necessitat hi ha? Molts ja no reconeixem la ciutat on vam néixer.
celia Fa 2 anys
però si a Mataró i Maresme solament tenim a primera via la linea del tren que no enretiren ni a tiros jajaja, la questio a catalunya sempre es posar pega a les rodes de tot, però això sí, acavar amb la deliqnuència que es lo que més ens preocupa res de res. Quin pais ens està quedant a Catalunya més decadent i a mercè dels polítics progre de pacotilla. bé els tenen les butxaques planes i el lfutur solucionat, el futur de catalunya i els catalans els hi dona igual.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive