L'alcalde, el representant de l'ACA i una veïna de la Rambla., Foto: Ajuntament de Cabrera de Mar
L'alcalde, el representant de l'ACA i una veïna de la Rambla., Foto: Ajuntament de Cabrera de Mar

Soterraran un torrent de Cabrera de Mar per evitar inundacions al Pla de l'Avellà

L'ACA subvenciona amb 4,6 milions d'euros el soterrament de la Rambla dels Vinyals, llargament reivindicat pels veïns

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha anunciat la signatura d'un conveni de subvenció amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per finançar el soterrament de la Rambla dels Vinyals. Aquest projecte històric, llargament reivindicat pels veïns, comptarà amb un pressupost de 4,6 milions d'euros i està destinat a millorar la seguretat i la qualitat de vida dels residents del Pla de l'Avellà, per evitar-ne el risc d'inundacions quan la pluja omple llera del torrent. 

L'objectiu principal del projecte és mitigar els riscos d'inundació a la zona, una preocupació constant per als veïns. A més de soterrar la Rambla dels Vinyals i el torrent de Ca n’Amat en el tram urbà, el projecte també inclou la construcció de nous sorrers i la reparació i estabilització de la llera i la mota del torrent dels Vinyals.

Aquestes millores infraestructurals no només augmentaran la seguretat hídrica, sinó que també beneficiaran la comunitat educativa de l’Institut Escola Pla de l’Avellà, que veurà millorada la seguretat dels infants i joves davant el risc d'inundacions.

L'alcalde de Cabrera de Mar ha destacat la importància d'aquest projecte per a la comunitat, subratllant que les obres es finançaran gairebé íntegrament amb la subvenció de l'ACA, cosa que suposarà un cost mínim per al pressupost municipal. Les obres es preveu que comencin durant el primer trimestre de 2025, un cop es licitin i s'adjudiquin a través d'un concurs públic. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive