capgros.com/ACN

SOS Llavaneres denuncia un altre cas de corrupció que afecta el PPC

L'entitat assegura que l'anterior govern va requalificar els terrenys d'uns cosins de l'exalcalde Víctor Ros

SOS Llavaneres enviarà en breu una nova denúncia a la Fiscalia Anticorrupció per un nou cas de presumpta corrupció urbanística que afectaria l'anterior govern (PP-PSC) de Sant Andreu de Llavaneres . Segons informa l'ACN, es tracta de la requalificació dels terrenys d'uns cosins de l'exalcalde Víctor Ros (PP). SOS Llavaneres assegura que els familiars de Ros es van vendre uns terrenys rústics poc abans que s'anunciés la seva requalificació. La venda es va tancar amb unes clàusules “estranyes” amb la societat Agofer, pel que insinuen que ambdues parts tenien “informació privilegiada”. Els cosins de Ros es podrien acabar embutxacant 24 MEUR.

Segons la denúncia de SOS Llavaneres, els cosins de Ros tenien tres parcel•les al sector de Riera Sant Andreu, dues de les quals no eren urbanitzables. Tot i això, van aconseguir tancar un acord amb la societat Agofer perquè pagués 3,6 milions d'euros per aquell sòl, llavors improductiu, de 39.000 m². A més, la venda incloïa un seguit de clàusules 'estranyes' que condicionaven el preu a una possible requalificació dels terrenys en el futur.

L'operació es va tancar l'agost del 2005 i vuit mesos després, l'abril del 2006, l'Ajuntament que comandava Víctor Ros va aprovar inicialment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). SOS Llavaneres destaca que, entre d'altres modificacions, es feien urbanitzables els terrenys que havia comprat Agofer als cosins de l'exalcalde i s'augmentava l'edificabilitat de tot el sector, passant de 56 a 623 habitatges.

Un any més tard, i durant l'últim ple del mandat abans de les eleccions municipals del juny 2007, el govern municipal va aprovar provisionalment el POUM amb noves modificacions. Amb l'argument de conservar la virginitat del turó de Sant Sebastià, el consistori va traslladar l'edificabilitat prevista en aquests terrenys al sector de Riera Sant Andreu, de tal manera que es tornava a augmentar l'edificabilitat. Ja es podien fer 803 habitatges.

En la denuncia de SOS Llavaneres s'apunta que els cosins de Ros ja haurien guanyat llavors 6 milions d'euros, però que es podrien arribar a embutxacar fins a 24 milions, gràcies a les clàusules pactades amb Agofer, si aquell POUM s'aprovés ara de manera definitiva. Per aquest motiu, SOS Llavaneres insinua que tant compradors com venedors haurien de disposar de certa 'informació privilegiada' per haver arribat a aquells acords.

Les altres denúncies
Aquesta és la cinquena denúncia que SOS Llavaneres fa contra l'anterior govern municipal per presumptes casos de corrupció urbanística i, fins ara, el seu èxit és gairebé total. Dos dels casos denunciats anteriorment, el de la zona esportiva i l'escola bressol, estan sent investigats per la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Un tercer cas, el dels terrenys de Can Riviere, és el que investiga el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, en el marc del cas Pretòria; mentre que el de La Bodega és l'únic que pel moment no ha estat admès a tràmit. SOS Llavaneres, però, ha tornat a enviar la denúncia a la Fiscalia Anticorupció al•legant que existeixen vincles entre aquell cas i la investigació del jutge Garzón.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive