Una de les proves de la gimcana de Vilassar de Mar. Foto: Instagram
Notícies relacionades
Una de les proves de la gimcana de Vilassar de Mar. Foto: Instagram

capgros.com / ACN

El Síndic de Greuges fica cullerada en la gimcana sexual de Vilassar de Mar

L'organisme detecta mancances en les garanties dels drets dels menors i lamenta que no s’adequés les proves a l’edat dels participants o que no estiguessin supervisades per professionals

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El Síndic de Greuges ha investigat d’ofici la gimcana sexual organitzada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme) a finals de juliol. Tot i que la síndica considera “fonamental” l’educació sexual i reconeix com a “valuosa” la iniciativa municipal, lamenta que en aquest cas no hi hagués “garanties de qualitat” de l’activitat.

L’educació sexual, argumenta, ha d’estar “dissenyada i impartida” per professionals formats en la matèria, a més d’estar “adequada” a l’edat dels infants, unes circumstàncies que no es van donar a Vilassar de Mar. A més, en aquella activitat, van participar infants i joves a partir de 12 anys i el consistori va difondre imatges dels menors fent algunes proves sense l’autorització de les famílies.

Segons l’informe del Síndic de Greuges, l’Ajuntament de Vilassar de Mar tampoc va informar prèviament als participants del contingut de les proves, el que hauria situat els menors en “situacions inesperades i incòmodes”, també pel fet que en algunes proves s’hi barregessin infants i joves d’edats molt diferents: “Això s’hauria d’haver evitat”.

“Les activitats organitzades per l’Ajuntament de Vilassar de Mar a la gimcana no es poden qualificar com a educació afectivosexual. No complien els criteris que aquest tipus d’educació ha de tenir per permetre que els infants i adolescents rebin la preparació que els capaciti per prendre decisions informades sobre la seva sexualitat i les seves relacions de manera lliure i responsable”, resol la síndica.

Comentaris (1)

roberto rodrigo Fa 8 mesos
dimisiones???????

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive