Giratori d'entrada a Sant Vicenç de Montalt
Giratori d'entrada a Sant Vicenç de Montalt

Capgròs.com - ACN

Sant Vicenç tindrà un govern amb 8 dels seus 12 regidors

JxCat pacta el nou govern de Sant Vicenç de Montalt amb Primàries, ERC, 9SV, la CUP i un regidor del PSC-CP

Junts per Catalunya ha pactat el nou govern de Sant Vicenç de Montalt amb Primàries, ERC, 9SV, la CUP i el regidor del PSC-CP Cristian Garralaga, d'Units per Avançar. D'aquesta manera, el flamant alcalde del municipi maresmenc Víctor Llasera ha tancat el nou executiu amb els mateixos regidors que li van donar suport al recent ple d'investidura –Primàries, ERC i la CUP-, excepte l'edil no adscrit i ex alcalde Miguel Àngel Martínez Camarasa. Al mateix temps, ha incorporat la regidora municipalista de 9SV i també Galarraga, fet que li garanteix la majoria absoluta del ple, amb 8 dels 12 membres del consistori.

Una de les novetats del nou cartipàs és la supressió del Consell Assessor del Govern, un ens extern creat per l'anterior alcalde socialista.

Com queda el cartipàs?

L'alcalde Víctor Llasera assumeix les competències de Comunicació, Protocol i Urbanisme, mentre que Sergi Rabat (Primàries) és el primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Infància, Joventut, Atenció Ciutadana i Noves Tecnologies. La segona Tinença d'Alcaldia és per a la republicana Laia Sorribes, alhora regidora de Cultura, Festes, Entitats i Associacions, Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Consum.

Víctor Llasera és el nou alcalde de Sant Vicenç de Montalt

Víctor Llasera és el nou alcalde de Sant Vicenç de MontaltEl regidor de la CUP Miquel Rovira ocupa la tercera Tinença d'Alcaldia i és el regidor delegat de Participació Ciutadana i Transparència, Benestar Social i Solidaritat i Cooperació. Pel que fa als altres dos regidors de JxCat –Lydia Gerónimo i Sònia Miquel-, s'ocupen de Governació, Mobilitat i Gent Gran, i de Recursos Humans, Obres i Serveis Municipals, i la nova àrea d'Habitatge.

Per últim, la regidora de 9SV Maria Villalta assumeix les competències d'Igualtat, Ensenyament, Sanitat i Salut Pública, mentre Cristian Garralaga (PSC-CP) és regidor d'Hisenda, Gestió Econòmica i Esports.

Adéu al Consell Assessor

El nou cartipàs suprimeix el Consell Assessor del Govern, creat durant l'anterior executiu del PSC, Cs, 9SV i CUP com a ens extern des d'on els municipalistes i els cupaires executaven les competències de les regidories que tenien assignades. En canvi, Llasera ha creat un Consell de Govern integrat per l'alcalde i tots els regidors amb competències delegades. La intenció és que aquest òrgan estudiï, informi i consulti sobre assumptes que s'han de sotmetre als diferents òrgans de govern de l'Ajuntament.

Llasera, proclamat alcalde fa dues setmanes després de la renúncia del socialista Javier Sandoval per acusacions d'assetjament sexual, ha assegurat que el nou executiu "reflecteix la voluntat majoritària que van expressar els veïns i les veïnes a les darreres eleccions municipals: un govern obert, transparent i transversal".

  •  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive