Capgros.com

Sant Domènec i la Fira del Càntir es clausuren amb tradició i modernitat

La repicatronada, músiques del món de la Índia i el Quèbec, sardanes o una sessió de música electrònica i videoart tanquen les festes d'Argentona

Ahir es van cloure la Festa Major de Sant Domènech, amb un raguitzell d'actes de tot tipus, un clar exemple de la filosofia que ha impregnat enguany les festes d'Argentona que s'han celebrat des del passat 2 d'agost.
Al matí el Torneig de Domino i la Trobada de Monopatins de Muntanya van donar el toc esportiu a la diada. Els Diables d'Argentona van omplir de foc, explosions i pòlvora la Plaça Nova amb la ja tradicional Repicatronada, que es basa en fer esclatar milers de petards de forma simultània. A la tarda va ser el torn de les Sardanes a càrrec de la cobla sardanista Pirineu, en un entorn, l'Hort del Rector del Centre Parroquial, que va demostrar ser idoni per aquest tipus d'actes no massius però sí amb la voluntat de ser espais de trobada i ballada tranquila.
Ja amb l'arribada del capvespre la música en directe es va cloure amb un concert d'alta qualitat de músiques del món, amb els místics Tun Maharash i Kanahaya-Lal Mishra, un trio indi, i els marxosos i neofolks Les Bantinses, originaris del Quebec canadenc. El camp de futbol del Centre Parroquial es va omplir de cadires, en un espectacle amb una assistència massiva que va seguir amb entusiasme uns ritmes i melodies originals. Un dels millors concerts de tota la festa major.

Clausura original de la Fira del Càntir

Al vespre va arribar l'hora de la cloenda de la Fira, que es va basar en dos actes complementaris. El primer va ser la tradicional Trepitjada de Fang, en la que totes les obres de fang elaborades durant els quatre dies de tallers i demostracions van ser trepitjades per tots aquells que ho volien, bàsicament nens i nenes.
Un cop acabat el concert de músiques del món, va ser el moment del videoart i la música electrònica. El darrer acte de la Fira va ser un nou acte en la que les tendències més actuals es combinavenn amb la tradició de la ceràmica i la terrissa. La terrassa de Jaume Fontané va ser l'espai escollir per acolliruna sessió gratuïta de música electrònica i creació sonora en directe a càrrec de l'artista Raul Sala, en la que el dúo de videoartistes VistaCansada projectaven en directe a les parets de l'Esglèsia Parroquial dotzenes de clips de vídeo gravats durant els dies de la Fira del Càntir i posteriorment postproduïts per la ocasió.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive