Lourdes Sacasas

Salvador Milà i Manuel Mas recorden la figura d'Ernest Lluch

L'Ajuntament de Vilassar homenatja Lluch amb la presentació del sisè volum dels seus articles publicats a La Vanguardia

Més d'una cinquantena de persones es van donar cita a la sala de plens de l'Ajuntament de Vilassar de Mar el passat divendres dia 24 al vespre per assistir al primer acte d'homenatge a la figura d'Ernest Lluch i Martín qui fou assassinat ara fa 6 anys a mans de la banda terrorista ETA. Cada any per aquesta època, l'Ajuntament i la Fundació Ernest Lluch organitzen diversos actes per recordar–lo. A aquest 2006 però, malauradament s'hi ha sumat també un acte de respecte i menció especial a la figura d'Antoni Gutiérrez Díaz, “el Guti”, qui va morir el passat 6 d'octubre. Ell fou precisament l'encarregat d'escriure el pròleg del 6è volum del recull d'articles de Lluch que es presentava a la sala de plens. És per això que l'acte va voler retre homenatge a aquestes dues figures polítiques tan vinculades amb la nostra comarca.

Entre els assistents en una sala de plens on no hi cabia ni una agulla, hi havia l'alcalde de Vilassar de Mar qui presidia l'acte juntament amb dos ponents estretament lligats a la comarca. Per una banda, Salvador Milà, exconseller de la Generalitat i exregidor de l'Ajuntament de Mataró qui va destacar la figura d'Antoni Gutiérrez Díaz, "el Guti" i de l'altra, Manuel Mas, diputat al Congrés i exalcalde de Mataró, qui va enfocar les seves paraules a la persona de Lluch.

Per començar, l'Alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera, va explicar al públic l'origen del nou recull d'articles de Lluch. Una eina que serveix i servirà per conèixer encara més la ideologia del polític. El llibre, sens dubte, respon a l'interès que tenia Lluch per divulgar el pensament i les idees plenes de pau i diàleg. “La presentació del llibre té un component especial, dolorós, la circumstància de la mort d'Antoni Gutiérrez Díaz. Per tant, també hem volgut convertir aquest acte en un homenatge al Guti". Salvador Milà va ser l'encarregat de parlar de la figura del premianenc Antoni Gutiérrez Díaz. Coneixent-lo bé va voler deixar clar el que “L'Ernest i l'Antoni no ens perdonarien que els recordéssim amb nostàlgia. Són profundament vius. Sobretot voldrien que ens dediquéssim a pensar en el que podem de la seva experiència vital i política”. L'exconseller també va voler explicar l'origen del compromís polític del Guti. “L'Antoni no ho permetria que no diguéssim que era una persona d'actitud inconformista, comunista, eurocomunista, però profundament marxista. Era una persona amb gran sentiment de coneixement de debatre".

Un moment per a tothom
Per la seva banda, el parlament de Manuel Mas va anar enfocat a la persona d'Ernest Lluch. Mas va explicar que va conviure els principis de la seva etapa política, ara fa 38 anys, amb Lluch. De fet, E. Lluch va ser el seu primer cap. D'ell en va recordar la seva personalitat. “Sempre tenia un moment per escoltar i aconsellar a tothom. Era també una persona fermament arrelada.”

A l'acte de divendres també va comptar amb la presència de la vídua de Gutiérrez i un dels seus fills qui va declarar que “aquest tipus d'actes estan molt bé perquè seveixen per recuperar la memòria històrica. El present democràtic de Catalunya prové de la història de molta gent que ha lluitat i treballat. Som hereus d'un passat de lluita i treball.” La sala de plens també va reunir a membres de la Fundació Ernest Lluch, alcaldes i regidors de la comarca. El dirigent polític del PSUC Gregorio López Raimundo va disculpar la seva presència per problemes de salut.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive