El Maresme compta des d'aquest cap de setmana amb un centre d'acollida per els animals domèstics abandonats o perduts que es trobin a la comarca. A la inauguració, que va tenir lloc dissabte dia 18, membres d'entitats protectores d'animals han mostrat el seu malestar amb el Consell Comarcal per la poca informació que se'ls hi ha donat. El president de l'ens, Pere Almera, ha ofert dialogar amb les entitats perquè segueixin realitzant la tasca que han fet fins ara. Entre les 150 persones que han assistit a la inauguració aquest migdia al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD), una quarantena eren persones vinculades a diferents entitats protectores. Lamentaven que se'ls deixés de banda a l'hora d'impulsar el projecte. De fet, a la inauguració havien portat tot un llistat de preguntes adreçades al Consell Comarcal del Maresme, que gestiona el centre, però que finalment no han entregat.
La portaveu dels denunciants, Susanna Pajerols, ha assegurat que estan contents amb la posada en marxa del CAAD tot i que temen que si no es gestiona correctament, les instal·lacions quedaran aviat petites 'el 2004 vàrem recollir al Maresme uns 600 gossos i gats i aquí veiem que hi tenen cabuda, com a molt, 200' ha apuntat Pajerols.
Ha estat en el torn de parlaments quan la diputada i presidenta de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Margarida Dordella i el president de l'ens comarcal, Pere Almera, han agraït, entre d'altres, la tasca duta a terme per aquestes associacions.
Almera ha apuntat la intenció de seguir comptant amb la col·laboració de les protectores i en especial en la feina que realitzen pel què fa a sensibilització. Per aquest motiu, i per tancar la polèmica, Almera ha estès la mà al diàleg i ha convidat les entitats denunciants a reunir-se properament per acostar posicions.
Amb un cost de 980.000 euros, finançats per la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme, el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia és el novè d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Forma part de la Xarxa CAAC (Centres d'Atenció d´Animals de Companyia), de la qual en formen part 149 municipis de la demarcació i que permet un treball integrat. D´aquesta manera es poden compartir les dades i la informació necessària per facilitar el funcionament del Programa d´atenció local als animals domèstics de companyia.
El servei que prestarà el CAAD Maresme va a càrrec de l'empresa Vet-Movil i té quatre vessants: recollida dels animals perduts o abandonats, acollida d´aquests animals en el Centre, programa d'adopcions i sensibilització ciutadana sobre la tinença responsable d´animals.
Les instal·lacions compten amb 57 estances per a gossos i tres recintes per a gats, el què suma una capacitat màxima d'uns 200 animals. 18 dels 30 municipis del Maresme estan adherits al servei que ofereix el CAAD: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià i Tordera.
Comentaris