Ricky Rubio amb els infants protagonistes de Community Team
Ricky Rubio amb els infants protagonistes de Community Team

Ricky Rubio promou el bàsquet com a via d'integració per a infants i joves

L'estrella del bàsquet presenta al Masnou el projecte Community Team, adreçat a infants i joves en risc d'exclusió

Ricky Rubio, l'estrella masnovina del bàsquet, s'ha aliat amb l'Ajuntament del Masnou (Maresme) i amb Aigues de Barcelona (Agbar) per dur a terme el projecte Community Team. Es tracta d'una iniciativa impulsada per The Ricky Rubio Foundation en l’àmbit de la protecció i la integració de la població infantil que pateix més desigualtats.

El projecte Community Team s’adreça a infants i joves amb l’objectiu de formar, mitjançant la pràctica del bàsquet, persones competents i reflexives per a la vida. La pràctica esportiva permet integrar els aprenentatges fets en els entrenaments per a qualsevol context de la vida quotidiana de manera que la pista de bàsquet permet també entrenar habilitats per a la vida. 

En aquest cas, Ricky Rubio, jugador dels Minnesota Timberwolves de l'NBA,  ha volgut actuar localment en col·laboració amb l’Ajuntament del seu poble, El Masnou, i una aliança amb Agbar, companyia gestora dels serveis del cicle de l’aigua. ​El projecte de caràcter social i integrador a través de l'esport: es va iniciar a l'abril, amb el Centre Obert Maricel, amb 11 nens i nenes que en prenen part. Aquesta activitat s’emmarca en l’horari lectiu del centre, setmanalment, de 17:30 a 18:30 hores, a la pista Ricky Rubio del Complex Esportiu Municipal del Masnou.

Ricky Rubio   El Masnou i Agbar1

Presentació del projecte, dimecres passat al Masnou

En la presentació de la iniciativa, celebrada dimecres passat, Rubio va explicar que un dels objectius principals de Community Team és "ajudar els nens que facin esport de grup i que, mentre entrenen i juguen, aprenguin valors i habilitats que els farà més forts e independents per enfortir-se’n dels problemes de la vida real". 

Des del 2018, The Ricky Rubio Foundation ha validat COMMUNITY TEAM al barri del Raval de Barcelona amb més de 250 nens i nenes treballant, gràcies a l'esport i amb grups de joves, aspectes fonamentals com la convivència i la no discriminació per raons de gènere, raça, creences religioses, econòmiques o socials, entre d’altres. El programa transmet les 10 Habilitats per la Vida definides per l'Organització Mundial de la Salut com imprescindibles per formar els millors ciutadans del futur. També al barri de la Font de la Pólvora de Girona el projecte associat al bàsquet, es va iniciat el 2019 formant part d'un pla integral d'educació en valors a través de 3 eixos: esport, cultura i educació.ofitosa socialment”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive