Dispositiu policial davant de la discoteca de Calella on es va produir l'apunyalament mortal
Dispositiu policial davant de la discoteca de Calella on es va produir l'apunyalament mortal

Reclamen més policia arran de l'apunyalament mortal a Calella

Dos sindicats policials volen que es reforci el nombre d'agents al Maresme nord després de la baralla mortal a la discoteca calellenca

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) reclamen al Departament d'Interior que reforci el nombre d'agents a la comissaria de Pineda de Mar (Maresme), després de la baralla en què ha mort un home i un altre ha quedat ferit d'arma blanca a Calella. Els dos sindicats asseguren que el nombre de delictes va pujar l'any 2023 un 21,7%, i que no s'ha reforçat la presencia policial ni durant l'any ni en temporades d'estiu, quan hi ha un increment de visitants coincidint amb l'època de vacances: "No s'han assignat efectius pel pla d'estiu a les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar, generant greus problemes de seguretat", destaquen en un comunicat.

En el text apunten que en la darrera Junta Local de Seguretat de Calella, del 31 de gener de 2024, el conseller d'Interior ara en funciona, Joan Ignasi Elena, va destacar que els delictes al municipi havien augmentat un 21,7% durant l'any 2023 en comparació amb l’any anterior. "Aquest increment és especialment preocupant en un context on la població de Calella passa de 19.000 a 35.000 habitants durant els mesos d'estiu", assenyalen en el comunicat, situacions que es repeteixen en altres localitats com Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar.

Els sindicats assenyalen que al desembre de 2023 l'Ajuntament de Calella va reclamar de manera conjunta amb altres municipis a Interior un reforç de Mossos d'Esquadra per a la comissaria de Pineda de Mar, en resposta a l'augment de delictes violents i la sensació d'inseguretat provocada per un grup de multireincidents. Tot i el compromís d'Elena, asseguren que no es va incorporar cap agent i que el dispositiu especial consistia "només en l'enviament puntual d’una patrulla d'Arenys de Mar, deixant aquest territori descobert".

En aquesta línia, asseguren que tot i que Interior ha afirmat que la plantilla de la comissaria de Pineda de Mar s'ha reforçat amb 18 agents, "les dades oficials mostren un augment de només 4 agents durant l'any 2023 i de 7 agents des de l'any 2020, passant de 86 efectius el 2020 a 93 el 2024". Aquest increment, diuen, és "clarament insuficient per cobrir l'augment poblacional de 3.240 habitants en els últims tres anys, especialment tenint en compte l'increment de població durant els mesos d'estiu".

Segons dades dels sindicats, aquest 2023, la comissaria de Pineda de Mar només va rebre 7 agents addicionals durant els mesos de juliol i agost, una xifra que diuen que no permet "cobrir les vacances dels agents titulars". Aquesta situació genera inseguretat com la viscuda la matinada de diumenge a dilluns amb la baralla en una discoteca de Calella on ha mort una persona: "Aquest incident posa en evidència la necessitat urgent de reforçar la seguretat al territori", conclouen.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive