Pugen un 5% els maresmencs que marxen a l’estranger a viure
Pugen un 5% els maresmencs que marxen a l’estranger a viure

Pugen un 5% els maresmencs que marxen a l’estranger a viure

França és el país preferit per les persones del Maresme que resideixen habitualment a l’estranger en uns números que pugen més el 2020 que el 2019

El nombre de persones del Maresme que han marxat a l’estranger a viure el 2020 ha crescut en un 5,03%. És un augment superior al de 2019 però, igualment, és el segon augment més baix en percentatge de la darrera dècada. El nombre de maresmencs que resideixen habitualment a l’estranger no para de pujar i ja són 12.163, un 2,59% de la població. Es desconeix si el context Covid ha actuat en un sentit o en l’altre.

El Padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, tenen la nacionalitat espanyola, sigui o no aquesta l’única, i l’últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya. Les persones inscrites en aquest padró es consideren veïnes del municipi que figura en les dades de la seva última inscripció només a efectes del dret a vot. No contabilitzen com a població oficial del municipi.

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostren que en el darrer any hi ha hagut un repunt de maresmenques i maresmencs que estableixen el seu lloc de residència a l’estranger. El còmput, el darrer any, ha augmentat en 582 persones, xifrant-se en 12.163 el nombre de persones del Maresme que habitualment viuen a l’estranger.

Preferència per França

Majoritàriament ho fan en països de la Unió Europea, sent França -un any més- el país que ocupa la primera posició. En concret, el país veí acull el 12,60% de la població de la comarca que té el seu lloc de residència a l’estranger. Segueix Argentina (9,69%), Alemanya (9,56%) i Regne Unit (9,01%).

En canvi, els moviments del darrer any mostren que són els consolats de Turquia, Pakistan, Filipines i Israel els que han registrat uns percentatges superiors d’inscripcions.

A nivell municipal, Mataró, Premià de Mar, Calella i Pineda de Mar són els municipis amb més població vivint a l’estranger, però és Calella el municipi on el pes d’aquest col·lectiu és superior. Concretament arriba al 4,83%. Per ordre d’incidència, segueix Sant Pol de Mar amb un percentatge del 3,94%, Caldes d’Estrac (3,86%) i Canet de Mar (3,32%).

Resum del “Padró d’habitants residents a l’estranger – any 2020” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

 

Comentaris (1)

ciutadana Fa 27 dies
surt gent productiva i entra la no productiva, el Maresme se'n va a norris amb el beneplàcit d'alcaldes com Bote i cia i politics de la Generalitat, clar que si, encara direu que ameu Mataró i Catalunya, a cada vegada menys gent enganyeu, solament ameu els diners vostres

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive