J. Vives

PSC, ERC i ICV renegocien la presidència del Consell

Manuel Mas renunciarà al seu càrrec de president de l'ens comarcal previsiblement en un ple el dia 29

La renuncia de Manuel Mas no només obligarà a remodelar el cartipàs de l‘ajuntament de Mataró. El Consell Comarcal del Maresme també haurà de buscar un nou president un cop Mas hagi presentat la re-núncia d'aquest càrrec que o-cu--pa des del passat mes de juliol. La renuncia podria formalitzar-se en un ple extraordinari previst inicialment pel dia 29.

Mentrestant, les tres socis de govern -PSC, ERC i ICV- negocien el nom del possible successor de Mas. Els socialistes continuen defensant el nom de l'alcalde de Dosrius i anterior president comarcal Jo-sep Jo, tot i que aquest candidat no compta amb el be-ne-plàcit d'ICV.

Els ecosocialistes s'han manifestat reiteradament en contra de Jo i reclamen per a la presidència del Con-sell un candidat de major pes polític. «Per a nosaltres no és neces-sari que el president sigui un alcalde, aquest és un requisit que s'ha autoimposat el PSC. Però si que ha de ser algun de pes polític important», afirma el president comarcal d'ICV, Màrius Garcia. L'alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera, a qui el mateix Manuel Mas ja va mencionar com a possible successor, podria ser el nom alternatiu que presentés el PSC per acontentar ICV.

Per la seva banda, ERC no ha volgut entrar en la polèmica que enfronta socialistes i ecosocialistes, però coincideix amb aquests últims en reclamar una figura de pes polític per rellevar a Manuel Mas. «Es-tem a favor d'un àmbit de presidència clau per abordar grans temes, i per això cal algú de pes. No s'hi val substituir a Mas per qualsevol», argumenta Eduard López, president comarcal d'ERC. López ha reiterat a més la voluntat dels republicans de presentar a l'alcalde d'Argentona, Antoni Soy, com a alternativa per presidir el Consell.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive