Proposen reduir la velocitat màxima de l'AP-7 per l'augment d'accidents
Proposen reduir la velocitat màxima de l'AP-7 per l'augment d'accidents

Proposen reduir la velocitat màxima de l'AP-7 per l'augment de sinistres

Un 55% dels accidents són per encalç –impacte per darrere– i volen posar fre a una situació que va a més després de l'eliminació dels peatges.

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, justifica la petició a l'Estat per tal que redueixi la velocitat màxima a l'AP-7, de 120 km/h a 110 km/h, davant l'incompliment de la distància de seguretat per part dels conductors. En entrevistes a Catalunya Ràdio i Rac1 aquest dilluns, Lamiel explica que la majoria de sinistres en aquesta via (55%) són per encalç –impacte per darrere– i que, per tant, reduint la velocitat màxima s'afavoriria també una reducció de la sinistralitat: "Passar de 120 km/h a 110 km/h representa reduir de 100 metres a 75 metres la distància de seguretat. Per tant, es guanyen 25 metres de seguretat".

En una observació recent del Servei Català de Trànsit a l'AP-7, al seu pas per Santa Perpètua de Mogoda, es va determinar que el 70% de les motos que circulen pel carril del mig no respecten la distància de seguretat. Tampoc ho fan el 65% dels turismes ni el 37% dels vehicles pesants. Amb tot, Lamiel insisteix que reduint la velocitat es reduiria la possibilitat d'encalç i, per tant, s'incrementaria la seguretat de la via.

La situació a les autopistes es troba en un moment complicat, degut a l'augment de tràfic que hi ha des que es van eliminar els peatges, i que se suma al fet que molts dels conductors que ara van per aquestes vies ràpides abans no ho feien i per tant no estan acostumat al seu flux habitual.

Comentaris (6)

Marcos Alucino Fa 17 dies
No se que empeño en reducir la mortalidad en la carretera cuando les importa una mierd@ la vida de todos. Si no porque no prohiben el tabaco?? Que mata muchisima más gente. EN 2021 MURIERON 921 PERSONA EN LA CARRETERA. Entre el 2020-2021 hubo 102.000 fallecidos por consumo de tabaco en España. Que cada uno saque sus propias concluisones.
MAA Fa 18 dies
Si hacemos memoria años habia educación vial (la GC)u pobre quien pusaba una continua.! Ahora cada uno va a su bola por el carril del medio a 60 el izquierdo el típico dominguero, kamikazes, camiones por la izquierda, motos a grandes velocidades!!! Miedo me da la NII cuando la hagan un paseo. Mataro-Barcelona 1,30 horas como minimo.
Eloi Fa 19 dies
O sigui que com que hi ha gent que condueix malament, tots a pagar-ho anant més lents. I a més així recapten més en multes.
Jose Fa 19 dies
Nos estamos volviendo locos??? Qué acaso los que embisten por detrás van a 120???? Que piensen en cosas constructivas y dejen de joder ya!
Quim Fa 19 dies
Jo seria partidari de la velocitat variable,al final haurem de anar empentan el cotxe per l'autopista semble que busquin la manera de recaptar amb multas cual sevol escusa es bona mentres es recaudi
Carles Fa 19 dies
Segur que qui te la mania d'enganxar-se al vehícle que el precedeix, així com a quí li agrada circular per els carrils central i esquerra tenin lliure el de la dreta ho deixaràn de fer. O com la punta del dit no ens deixa veure la lluna. :(

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive