Vehicles accedint a la ZBE de Barcelona, on els ecologistes proposen un peatge urbà
Vehicles accedint a la ZBE de Barcelona, on els ecologistes proposen un peatge urbà

Capgròs.com - ACN

Proposen un peatge urbà de 4 euros per entrar a Barcelona

Entitats ecologistes plantegen que la taxa afecti la majoria dels vehicles que entrin a la Zona de Baixes Emisions, però n'eximeix als de 3 o més ocupants

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Les entitats ecologistes proposen un projecte de peatge urbà de 4 euros al dia per entrar, sortir o circular dins de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona de 7h a 20h, tots els dies de la setmana. Les organitzacions, que han llançat aquest dimarts una campanya per interpel·lar les administracions perquè implementin el projecte, plantegen que afecti tant els vehicles dels residents com dels no residents, a excepció d'aquells amb 3 o més ocupants. 

A més, consideren que haurien de pagar aquesta taxa tots els vehicles sense distinció per motor, pes o edat: turismes (M1), motos i ciclomotors (L), furgonetes (N1) i camions (N2, N3). La proposta presentada contempla alguna exempció i una autorització de 10 dies de circulació gratuïta per any.

Les entitats proposants defensen que el peatge urbà és la mesura més efectiva per dissuadir l'ús del vehicle privat (cotxes i motos) i variar així un model de mobilitat que consideren "insostenible i inequitatiu".

Reducció del trànsit

Apunten que Barcelona és la ciutat europea amb més densitat de vehicles i la sisena més contaminada, amb la mobilitat com la responsable del 50% dels contaminants atmosfèrics. Per això, la idea, segons les entitats, és que sigui un peatge de gestió pública i que els ingressos nets es destinin a realitzar millores addicionals "per a la mobilitat activa" i el transport públic, i el 10% al sistema públic de salut. En paral·lel, però, assenyalen que caldria acompanyar el projecte de peatge amb un pla de xoc de mesures complementàries i simultànies, tant en autovies, com en transport públic i bicicleta.

També argumenten que actualment el peatge urbà ja funciona a 19 ciutats de vuit països europeus i en destaquen ciutats com Londres, Milà o Estocolm. Asseguren que els resultats d'implementar un peatge d'aquest tipus són "contundents" i han permès reduccions de fins al 30% del volum de trànsit. En el cas concret de Barcelona, les organitzacions estimen que la introducció del peatge suposaria un 21% de reducció mínim de trànsit directament.

La campanya, batejada com 'Barcelona '22', l'impulsen la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ecologistes en Acció de Catalunya, Eixample Respira, Bicicleta Club de Catalunya, la Xarxa per la Justícia Climàtica, ​​Catalunya Camina i l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit.

La recaotació: 370 milions d’euros anuals

La comunicació i pagament del peatge, expliquen en la proposta, es podria efectuar amb els mecanismes públics creats a la ZBE i es podria fer o bé el pagament diari o bé pagar pel període escollit, sempre que es fes abans de les 23.59 hores del dia anterior al qual es vulgui accedir. Calculen que la recaptació seria de 370 milions d'euros anuals en ingressos nets del peatge.

A banda de l'exempció per als vehicles d'alta ocupació, també n'estarien exempts els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, els de serveis d'emergències i essencials, el transport públic, col·lectiu (M2 i M3) i taxis i les persones amb ingressos econòmics inferiors al doble de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) vigent i que necessitin el vehicle per a l'exercici de la seva activitat professional.

Comentaris (26)

Jesús Gaitán Enríquez Fa 26 dies
Quien paga esas bicicletas de Ajuntament y el carril bici y demás?? Todos lo pagamos sobre todo con los impuestos recaudados por los que tenemos vehiculo. Que se pongan una matricula a los patinetes, bicicletas y triciclos, que paguen un seguro y luego hablamos. Ya está bien de pagarles la fiesta a estos modernillos.
JAUME Fa 1 mes
Es molt facil, quan els de can fanga volguin sortir cap el maresme o el montseny o sols sortir de Barna... que paguin.
Shark Fa 1 mes
Well done, you all have exposed your selves as mean, selfish, arrogant, typical Catalan attitude of myself first and fuck everyone else. Yes, keep parking your smelly old car that belches out poison ,outside schools, living areas for people, you are no better than the selfish dog shitters.
Indignada Fa 1 mes
I algú s’ha parat a pensar el mal que pot arribar a fer? No anem a Barcelona per gust i NO ens podem permetre aquesta despesa. Ja anar-hi amb la meeerda de transport públic que tenim val 6€ o més al dia i el SMI és de 1000€ miserables. Ja paguem un peatge de 3 hores de viatge al dia, anar de peu al bus per l’autopista, etc, etc, etc. Jo vaig fer càlculs de les hores que havia passat al bus en 10 anys de feina i vaig passar més d’un any sencer de la meva vida al bus anant i venint
Jaume Fa 1 mes
Primero que todos los que usan bici o patinete en bcn paguen impuestos -de verdad, no dos pelas- entonces lo hablamos. Y estos señores luego se quejaran de que tienen que pagar por aparcar en su pueblo de veraneo -o segunda residencia-. Vaya unos pillos. No quieras para los otros lo que no quieres para ti.
Extrabajador Fa 1 mes
He estado años yendo a trabajar a Barcelona, dejando mi dinero en sus restaurantes, parkings, kioskos, taxis, tiendas de regalo etc... y aun asi resulta que no me quieren. Tendriamos que dejar de ir o no consumir nada en esa ciudad que quiere echar a los que les dan negocio cada dia -no como el turismo que vive de unas patatas fritas al dia-. El que pueda que se quede en casa teletrabajando y ponga los 4 euros cada dia en un cerdito para sus hijos.
EcoSostenible Fa 1 mes
Tenemos que estar contentos, muy contentos, de que no nos pongan un peaje de 40 € o mas. Lo que lo hacen la norma no tienen conocimiento de estas cosas. Dicen que han hecho un estudio. Porqué no hacen el estudio de como mejorar el transporte publico y hacelo gratis, y como mejorar el transporte privado y compatibilizarlo con el medioambiente???
Rodo Fa 1 mes
però si no hi cap ningu més al bus per exemple que va a Barcelona en hores puntes, però com volen posar peatges perquè la gent deixi el cotxe a casa i vagi en bus o en tren si no hi cap ningú mes i molts busos no agafen passatge en moltes parades de la ciutat. No té cap sentit. Es de burros. No pensen amb el cap ni un moment.
rei Fa 1 mes
Catalunya es la reina dels impostos, taxes, tenim un nivell de politics que no donen per més que per recaudar, posar més impostos que ningú a tot l'estat i a més tenen els sous més alts de tots els polítics de tot l'estat espanyol, haurien de cobrar en proporció a la seva vàlua i nivell. no son capaços ni de reduir preus del transport per compensar aquest peatge ni son capaços de posar més freqüència de trens i busos a Barcelona per anar a treballar
Nasi Fa 1 mes
El peatge ja existeix! Es en forma de temps perdut, benzina, pàrquing, etc.... on es l'alternativa? el transport públic es penós!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive