Notícies relacionades
Mossos i Policia Nacional desarticulen el grup que produïa marihuana a nivell industrial al Maresme

Producció de marihuana a escala industrial des de cases de luxe del Maresme

Mossos i Policia Nacional desarticulen un altre grup criminal dedicat a la producció i tràfic de marihuana a la comarca, en aquest cas amagades a mansions de vàries urbanitzacions

patrocini akteon hipoteques
 

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut 14 persones relacionades amb un grup dedicat a la producció industrial de marihuana des de cases de luxe del Maresme. L'operació policial es va portar a terme el 13 de març, quan es van fer sis entrades i perquisicions a domicilis d'urbanitzacions de la comarca i es van intervenir 110 kilos de cabdells de marihuana aptes per a la venda i 7.000 plantes en diferents estats de floració. També es van intervenir cinc vehicles, des d'alta gamma a d'altres que es feixen servir per als desplaçaments dels membres de l'organització i per al transport de la droga i materials. Una de les detencions es va fer a l'aeroport del Prat. El grup s'estructurava al voltant d'un clan familiar.

La fase d'explotació va continuar el 14 de març amb dues noves entrades i escorcolls, que van servir als investigadors per recopilar més informació sobre l'estructura criminal. Un dia després, els detinguts van passar a disposició judicial. En un primer moment es van detenir 13 persones i el 25 de març es va fer una altra detenció, a l'aeroport del Prat.

L’organització s’estructurava al voltant d'un clan familiar d’origen iranià, però amb documentació holandesa, tot i que la majoria dels integrants residien a la zona del Maresme des de feia diversos anys. Alguns d'aquests membres s'havien especialitzat en el cultiu interior de marihuana.

Els investigadors van detectar a les entrades a les plantacions una alta sofisticació i automatització. A més, alguns dels seus membres tenien experiència prèvia en el cultiu de marihuana. Als líders del grup els consten antecedents a Holanda per tràfic de drogues abans d'assentar-se a l'estat espanyol. Als arrestats se'ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Tant les plantacions com els habitatges dels caps del grup estaven ubicades en cases unifamiliars a quatre vents en diverses urbanitzacions de luxe del Maresme. Els investigats les llogaven pagant grans quantitats de diners, la qual cosa els feia passar desapercebuts per la policia. A més, triaven cases aïllades de nuclis urbans i no tenien contacte amb altres residents de la zona.

El grup estava liderat per diversos germans i altres familiars directes que conformaven una estructura jeràrquica rígida en la qual mai utilitzaven persones alienes al grup per mantenir la seva discreció. Només en casos puntuals requerien serveis de terceres persones poc qualificades per a tasques de manteniment del cultiu, tractament de la marihuana, envàs i transport de la droga per a la seva posterior venda. Tot era supervisat pels caps del grup criminal. Els investigadors van detectar que aquests jardiners no tenien coneixement global de l'entramat criminal per al qual treballaven.

Altres investigats proveïen a l'organització de material i equips especials per a la producció. Uns altres components controlaven diverses empreses dedicades a la gestió immobiliària per l'obtenció de les cases i lloguer de vehicles, emprats per l’organització. L'activitat criminal mantinguda a les plantacions es va determinar en base a l'exagerat consum elèctric detectat per la companyia elèctrica.

383.469 euros de consum elèctric defraudats

Durant l'operació, 17 tècnics d'Edistribución van comprovar les connexions a la xarxa elèctrica en sis domicilis i locals. A totes les inspeccions fetes es van detectar connexions fraudulentes que van comportar 1,53 Gwh d'energia defraudada, que equival al consum d'una població de 438 habitatges, tenint en compte un consum anual de 3.500 kwh/habitatge3. El cost de l'energia defraudada ascendeix a 383.469 euros.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive