capgros.com/ACN

Premià de Mar inverteix 5,2 milions en la rehabilitació de l'Amistat

El consistori converteix l'antic teatre en un espai cultural polivalent per a la creació, interrelació i exhibició artística

L'antic teatre l'Amistat de Premià de Mar, inaugurat l'any 1892, reobrirà el proper cap de setmana, reconvertit en un gran equipament cultural polivalent. L'espai el van gestionar les entitats del poble fins l'any 2009, però la manca de manteniment de l'edifici va obligar l'Ajuntament a intervenir. S’han invertit 5,2 milions d’euros i dos anys d’obres per rehabilitar aquest buc insígnia del patrimoni premianenc. Amb la reobertura de l'Amistat, ara ja en mans de l'Ajuntament, el poble podrà disposar del seu primer espai municipal destinat a la creació interrelació i exhibició artística. L'alcalde, Miquel Buch, assegura que la nova l'Amistat serà "més que un teatre".

Xarxes socials i negoci, una relació. Les més utilitzades.
L'ENQUESTA T'agrada Capgròs


El nou espai està dotat d'una sala polivalent amb un aforament de 350 persones. S'hi ha instal•lat una grada pensant en que es puguin acollir obres de teatre o projeccions de cinema, però aquesta grada és totalment retràctil, el que permet disposar d'un espai totalment diàfan per acollit música, ball i espectacles diversos de gran format.



L'avantsala de l'espai principal té un aforament per a 100 persones i es pot utilitzar de manera independent per acollir conferències, lectures dramatitzades, exposicions o altres espectacles de petit format. A més de les dues sales, el nou espai l'Amistat compta amb un bar-restaurant i un espai habilitat com a hotel d'entitats reservat per als membres de l'Amistat originària. A més, aquestes entitats tenen un ús preferent en l'ús de les sales polivalents, quan no hi hagi programació estable programada.

Amb la posada en marxa del nou equipament, Premià de Mar acaba amb una mancança històrica, tal i com ha assenyalat l'alcalde, Miquel Buch. Fins ara l'únic espai municipal que feia la funció d'espai polivalent era el Centre Cívic, però les seves possibilitats són limitades. A nivell cultural, és una entitat privada la que assumia fins ara el pes de les principals activitats.

Les obres
L'edifici original de l'Amistat es va enderrocar l'any 2009, a excepció de la façana, que s'ha decidit conservar pel seu valor històric, cultural i patrimonial. L'edifici ja no reunia les condicions necessàries de seguretat ni com a espai escènic. Les entitats gestores de l'Amistat van arribar a un acord amb l'Ajuntament perquè l'equipament es pogués rehabilitat i passés a ser de titularitat municipal.

Les obres han costat 5,2 milions, dels quals l'Ajuntament només n'ha finançat una petita part amb els pressupostos municipals. Entre Ajuntament i Diputació de Barcelona han pagat el 5% de l'obra. Un 50% del cost s'ha pagat amb els fons estatals FEIL; un 30% amb subvenció directa del Ministeri de Cultura, i un 15% és provinent de la Generalitat, a través de la Fundació la Caixa.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive