M.Coll

Premià de Mar busca el rècord Guiness de la cursa a pèl

Aquesta nit, els pirates desembarcaran a la platja i conqueriran el poble durant tota la setmana

Premià de Mar vol aconseguir durant la seva festa major un rècord Guiness: la cursa a pèl amb més participants de la història. Així, aquesta localitat del Maresme recupera una de les novetats del programa de l'any passat, que amb més de tres-cents corredors va ser considerada tot un èxit. Respecte la primera edició s'han presentat algunes novetats: l'ampliació del recorregut, que es realitza completament a les fosques, solament el públic pot portar lots; es rehabilitarà una zona a l'inici de la cursa on els participants es podran resguardar de les mirades curioses i finalment, enguany aquesta carrera s'acabarà amb un concert a la platja.

Aquesta cursa, que l'Ajuntament qualifica de “simpàtica i desenfada”, s'ha convertit en un dels actes més destacats d'aquesta Festa Major, que tal com marca la tradició, se centra la invasió pirata. Reproduint una llegenda local, aquesta nit, els pirates capitanejats per Omar, desembarcaran a la platja de Premià, saquejaran el poble i segrestaran la bella Esther. A partir d'aquell moment, la localitat quedarà invadida durant tota la setmana pels homes del mar i les activitats programades giraran entorn aquest fet. Només el carrer Major quedarà sota el poder dels mariners i per això estarà adornat reproduïnt tal com era al segle XVII.

A part d'aquest fets, la programació de la festa major de Premià no mostra gaires novetats. A les nits estan programats diversos concerts, el més important, el de la Fundació Tony Manero, que actuarà dissabte. Però n'hi ha molts altres d'anunciats: la formació de sons electrollatins la Polvorosa actuarà aquesta nit i seguidament ho faran Soma Planet, Al Margen i Gadegang (7 juliol); els punks La Revuelta Permanente, Bronco Contudo i Oblique (8 juliol); i l'oquestra Girasol i Cimarrón (9 juliol). A més, també hi hauran tallers, demostracions de diverses disciplines i jocs i espectacles infantils. Els actes més institucionals d'aquesta festa es concentraran dissabte, diada de Sant Cristòfol, patró de Premià. En total, per aquesta festa l'ajuntament ha comptat amb un pressupost de 240.000 euros, 30.000 menys que l'any passat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive