-
Notícies relacionades
-

Potenciant el Maresme per a convertir-lo en una destinació turística de referència

El Consorci de Promoció Turística del Maresme treballa per potenciar i donar a conèixer la comarca entre el turisme local, nacional i internacional

La comarca del Maresme té un potencial immens. Senderisme, costa, activitats, gastronomia, història, patrimoni i cultura, festes, esport... Tots aquests elements fan que la comarca sigui un territori amb capacitat per atraure turisme local i internacional durant totes les estacions de l’any. Precisament per això, des del Consorci de Promoció Turística del Maresme es treballa per promocionar i millorar la qualitat de la comarca com a destinació turística de referència. En els darrers quatre anys, el Consorci ha treballat en diferents projectes ambiciosos que estan posant en el mapa aquestes virtuts del Maresme, algunes d’elles força desconegudes fins i tot pels habitants de la zona.

De tots els projectes posats en marxa del 2015 al 2019 en destaquen alguns com el traçat de la nova ruta del Camí de Sant Jaume a través de la Via Marina del Maresme, les jornades de promoció del llegat iberoromà Laietània o la millora de la imatge de la comarca com a destí turístic. Per dur a terme aquestes tasques, el Consorci ha crescut durant aquest mandat tant en pressupost com en personal i espais. “L’objectiu és avançar cap a un nou model de turisme, implicant cada vegada més la participació dels Ajuntaments, de les entitats, del sector privat i, sobretot, dels habitants i visitants del Maresme”, explica Joaquim Arnó, president del Consorci.

joaquim consorci

Durant l’any 2018 es va realitzar un estudi de la mà de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que revela algunes de les característiques dels visitants del Maresme. La majoria de turistes són de nacionalitat espanyola (32%), seguits de britànics (16%) i neerlandesos (10%) que passen una setmana sencera a la comarca. A més a més, un 40% fa l’estada amb la parella i un 38% amb la família. Destaca que gairebé el 70% dels turistes tria els hotels com a preferència per passar les seves vacances al Maresme, mentre que un 21% prefereixen els càmpings. Molts d’aquests turistes troben informació de tot el que poden fer i trobar a la comarca al web www.costabarcelonamaresme.cat

Algunes de les opcions més interessants que poden trobar són precisament projectes que s’han posat en marxa o potenciat en aquests últims anys des del Consorci. Fem un breu repàs a alguns dels més destacats:

Comarca sostenible
Des de l’any 2017, el Consorci és el responsable d’implantar el compromís per la sostenibilitat turística, Biosphere, al Maresme, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç. Les empreses i serveis del Maresme que s’adhereixen voluntàriament en aquest projecte, estan sensibilitzades amb el desenvolupament turístic sostenible del territori. Actualment un total de 56 empreses i serveis ja s’han adherit a Biosphere.

Camí de Sant Jaume (Via Marina)
Durant el 2018 el Consorci va treballar en la planificació del traçat definitiu del Camí de Sant Jaume que passa per la comarca i els punts de segellat de credencials per aquells qui facin el camí. A l’apartat de Natura del web costabarcelonamaresme.cat hi ha el mapa amb el traçat, informació de les etapes, els punts de segellat de credencial, etc. Entre les activitats que s’han realitzat per promocionar el camí hi ha dues caminades populars amb una participació de més de 300 persones.

La increïble guia de la iaia del Maresme
Per apropar la comarca als més petits, va néixer el projecte de la ‘iaia del Maresme’. Un personatge que protagonitza una guia de turisme familiar en diferents idiomes. A més a més, també compta amb web pròpia, www.laiaiadelmaresme.cat i compte d’Instagram, @laiaiamaresme.

iaia del maresme

Laietània, el llegat iberoromà al Maresme
Unes jornades per donar a conèixer el patrimoni iber i romà que existeix al Maresme a través dels jaciments arqueològics que s’hi han trobat. Es tracta tant de visites guiades i teatralitzades, com la visita guiada a la vil·la romana de Torre Llauder o la del celler romà de Vallmora amb tast de vi inclòs, com recreacions històriques i festes com ara l’Ulisses Fest a Premià de Dalt (20 i 21 de setembre) i Reviu Ilturo de Cabrera de Mar (5 i 6 octubre; i 12 i 13 octubre). Tota la informació es pot trobar al web www.laietaniamaresme.cat

Reviu ilturo Cabrera de Mar

Maresme Film Commission
El 2018 es va crear la Maresme Film Commission, un servei dirigit a productores cinematogràfiques i del món audiovisual per facilitar els rodatges al Maresme. Alhora, serveix per promocionar el territori. La majoria de municipis de la comarca s’hi han adherit, i durant aquest primer any s’han gestionat gairebé 200 peticions de rodatges. La Maresme Film Comission ha facilitat 70 rodatges entre els quals destaquen produccions com Elisa y Marcela d’Isabel Coixet, que té seqüències rodades a Vilassar de Dalt, Gente que viene y Bah, àmpliament rodada al Maresme, o Uno para todos, de David Ilundain i amb rodatge aquest estiu a Arenys de Munt. Per a més informació: www.maresmefilmcommission.cat

Pelis

Xarxes socials i internet
Per donar a conèixer els atractius del Maresme a través de les xarxes socials, s’han organitzat diferents col·laboracions amb bloggers de viatges. La més important ha estat la celebració del sisè aniversari de l’associació Barcelona Travel Bloggers, que va tenir lloc al Maresme al mes de juny. Unes 150 persones de 60 blogs de viatges, van gaudir d’un cap de setmana a la comarca ple d’activitats, que es van compartir tant a les xarxes socials com als propis blogs. A més a més, entre altres accions, s’han posat en marxa diferents concursos de fotografia del Maresme a Instagram i Facebook, convidant així als usuaris a compartir les seves millors fotografies de la comarca a les xarxes.

Turisme gastronòmic
Fa anys que la comarca del Maresme destaca per productes com la maduixa, el pèsol i el vi  DO Alella. Així doncs, es detecta l’oportunitat de promocionar aquests i altres productes de proximitat perquè el Maresme esdevingui una destinació gastronòmica de primer ordre a nivell nacional i internacional. El turisme gastronòmic i el consum de proximitat està cada vegada més de moda i des del Consorci s’organitzen jornades gastronòmiques com “Temps de pèsols” i “Temps de maduixes. Sense oblidar el vi de la Denominació d’Origen Alella, un altre dels productes estrella de la nostra gastronomia.

Alella Vinyes DO Alella gastronomia

Xarxa de Camins del Maresme
El Maresme pot presumir de ser un territori amb senders que et porten del mar a la muntanya, amb recorreguts que es poden fer tant a peu com amb bicicleta. Durant aquests darrers anys des del Consorci s’ha apostat per posar en valor aquests camins. Per això s’ha treballat en la millora de la Xarxa de Camins del Maresme, que podeu trobar al web www.costadebarcelonamaresme.cat apartat Natura.

xarxa  senders Arenys de Munt

Gràcies a l’elevat grau de coneixement que el Consorci de Promoció Turística del Maresme té del territori en tots els seus àmbits, la recerca de solucions innovadores i imaginatives dels serveis turístics i de promoció i el seu compromís de millora continua.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive