Els policies de paisà vigilaran que es compleixi en temes com les mascotes.
Els policies de paisà vigilaran que es compleixi en temes com les mascotes.

Policies de paisà a Premià de Mar contra l'incivisme

Dos agents de la Policia Local de Premià patrullen els carrers de paisà per combatre l'incivisme amb patinets, mascotes, escombraries o pintades a les parets

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Premià de Mar ha posat en marxa la nova Unitat d'Intervenció Cívica de la Policia Local, integrada per dos agents de paisà que patrullen amb l'objectiu de prevenir i sancionar actuacions incíviques als carrers, places i espais públics.

Segons informen des de l'Ajuntament de Premià de Mar, la unitat se centra en fer complir la normativa d'ús de patinets elèctrics, la tinença responsables de les mascotes (com ara la recollida de les caques de gos),  evitar que es deixin escombraries fora dels contenidors i trastos vells al carrer, en les pintades a les parets o el respecte pel mobiliari urbà.

Quan detectin que algú duu a terme una actuació incívica, els agents primer informaran i avisaran els autors, i en cas de reincidència posaran sancions, establertes a les ordenances municipals. L'Ajuntament s'ha compromès a publicar peròdicament els resultats d'aquestes actuacions.

Aquest projecte s'emmarca en un pla global de lluita contra l'incivisme que es completa amb accions de formació que es fan a les escoles, tallers amb diferents col·lectius, així com també a les accions d'informació mitjançant campanyes i cartelleria als carrers. A banda dels policies, també hi ha dos agents cívics que recorren els carrers per informar els premianencs sobre els seus deures en matèria de civisme. 

 

Comentaris (11)

Francesc Fa 3 dies
A Mataró hi han 18.000 gossos, que pot sortir malament amb el nivell de incivisme que hi ha ?
Francesc Fa 7 dies
A Mataró no faran res. Només has veure alguns/es policies municipals passejant els seus gossos.....
Pepet dels alls Fa 10 dies
La iniciativa de policies de paisà és MOLT BONA IDEA, ja que segur que enxamparien a mooolta gent incivica que quan veuen a la policia de llunt es conerteixen en angelets. Mataró ho hauria d'aplicar, però en lloc d'una patrulla, hauria de ser una a cada barri. S'acabarien moltes "fechories" de les que es fan
8 apellidos catalanes Fa 10 dies
A Premià de l'Islam hi ha molt d'incivisme. Potser abans d'acollir hauriem de fer un curs perquè aprenguin a comportar-se, que Catalunya ja no és Àfrica..
Mike Fa 10 dies
A Mataró han de posar jubilats que vigilin (cobrant) que segur que ho fan millor que els polis que mai els veus i quan arriben (després de trucar5/6 cops) ho fan tard i malament.
Ernesto Fa 10 dies
Mucha gente que su mundo es su perro y no le importa nada si molesta o ensucia.
Enriqueta Fa 10 dies
En Mataró es imposible, hay demasiado gente con perros sin ninguna empatía hacia la ciudad y vecinos. A la 7 de la mañana ya están los perros ladrando por cualquier calle, plaza o parque y después ya pueden tener árboles cerca que dejan hacer sus necesidades en fachadas o portades.
Carles Fa 11 dies
Pocs em semblan dos policies per la població, però bé si fan la feina amb objectivitat. Pel que fa als contenidors, que em de fer si el trobem ple a petar, cosa que pasa fis sí dia també amb un o altre color ??? Pregunta seriosa. I espero que no em diguin que me-l'entorni a casa. M'he trobat al cas que quan han vingut a recollir el ple, l'han buidat i les bosses que abans estaven fora, fora s'han quedat.
Paseante Fa 11 dies
Y en Mataró que no hacen nada para que los dueños de los perros y también los jóvenes que frecuentan los parques tengan más civismo.
Com a Mataró! Fa 11 dies
A Mataró, la Policia Local no patrulla ni amb uniforme ni sense. Si a Mataró tenim l'incivisme que tenim, segons el Jerez, és perquè hi ha tants incívics. A Premià també tenen incívis, però els persegueixen. Aquí, no, i per això es van multiplicant.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive