El poble maresmenc on s'oposen a un macroprojecte constructiu
El poble maresmenc on s'oposen a un macroprojecte constructiu

El poble maresmenc on s'oposen a un macroprojecte constructiu

Moviment a Alella en contra dels dos projectes urbanístics que pretenen edificar en quasi 200.000 metres quadrats que actualment són zona verda

patrocini akteon hipoteques
 

Els veïns d'Alella s'alcen en lluita contra els plans urbanístics de l'Ajuntament, especialment contra els projectes de La Miralda i La Serreta-El Pla, argumentant la necessitat de detenir les grans transformacions urbanístiques en un moment d'emergència climàtica.

Des de l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el 2014, que té com a objectiu la construcció de més de 200.000 metres quadrats d'espai verd o agrícola, els veïns han alçat la veu per aturar aquest desbordament constructiu. Amb més de 1.000 firmes de residents, el moviment de defensa de la terra #SalvemAlella exigeix una revisió del POUM per incloure habitatge social a curt termini i avaluar les promocions immobiliàries a tot el municipi.

Els plans per a La Miralda i La Serreta-El Pla preveuen la transformació de sòls agrícoles en urbanitzables per a la construcció de superfícies comercials, indústries, serveis i habitatges. Aquests plans han generat preocupació entre els veïns, ja que suposarien la destrucció d'importants zones verdes, afectant la biodiversitat i l'equilibri ambiental de la zona.

Els terrenys de La Miralda i la Serreta, a Alella
Els terrenys de La Miralda i la Serreta, a Alella

 

Els residents s'han organitzat en diverses plataformes i han presentat al·legacions als plans urbanístics. Malgrat això, l'ajuntament ha continuat endavant amb els seus projectes sense tenir en compte les preocupacions de la comunitat local.

L'alcalde d'Alella ha convocat una audiència pública per al proper dilluns per explicar modificacions al Pla Especial de La Miralda, mentre que el pla de La Serreta ja ha estat aprovat, malgrat les al·legacions presentades pels veïns.

El moviment #SalvemAlella reclama un nou procés participatiu per a la revisió del POUM, argumentant errors en les estimacions de necessitat d'habitatge, falta de consideració de la mobilitat associada a la zona i dubtes sobre la capacitat econòmica de l'ajuntament per mantenir els nous sectors urbans i equipaments previstos.

Amb l'objectiu de protegir el territori i el medi ambient, els veïns demanen una planificació urbana més sostenible que tingui en compte les necessitats de la població i el medi ambient, i que promogui la preservació de les zones verdes i agrícoles.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive