capgros.com/Efe

Piqué diu que CiU demana un finançament 'impossible' per raons electorals

El president del PP va clausurar diumenge l'escola d'Estiu de les Noves Generacions

El President del Partit Popular de Catalunya (PPC), Josep Piqué, assegura que CiU demana un model de finançament "impossible" però que, conscient d'això, el defensa "per raons electoralistes". Piqué va fer aquestes declaracions diumenge dia 3 a Sant Andreu de Llavaneres, en el transcurs de l'acte de clausura de l'Escola d'Estiu de les Noves Generacions, centrada aquest any en la política europea.

El dirigent popular va precisar que "amb l'Estatut no s'hauria de permetre tant d'oportunisme polític" i ha pronosticat que "el tema del finançament s'acabarà acordant conjuntament amb la resta de comunitats autònomes i amb el govern espanyol en el Consell de Política Fiscal i Financera", i que "dir una altra cosa als ciutadans és demagògia política". Una vegada més, el president del PPC ha reclamat al govern català més governabilitat en argumentar que "hem d'adaptar l'Estatut a les noves circumstàncies però no hem de considerar-lo com la solució a tots els problemes, ja que els problemes només se solucionen governant i mitjançant els instruments jurídics i els pressupostos", ha afegit.

El polític català s'ha mostrat favorable, però "no molt optimista", amb la reunió prevista per a aquesta nit entre dirigents del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i representants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), convocada precisament per generar acostament d'aquestes formacions al tram final de la negociació de l'estatut.

"No és normal que sigui notícia la trobada entre dos grups que governen junts, encara que ho és perquè fins ara no ho han fet i per això el govern va tan malament, estancat en la inactivitat", opina Piqué, que també va criticar la lentitud del treball estatutari. L'exministre del PP també va demanar als joves "un esforç per no confondre els objectius amb els instruments", ja que segons ell "els futurs reptes de Catalunya no són estrictament polítics sinó socials i econòmics" i ha recordat el resultat de l'enquesta sobre les preocupacions dels catalans feta pública aquesta setmana.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive