Terratrèmol al Maresme.
Terratrèmol al Maresme.

Un petit terratrèmol de magnitud 3,1 es deixa notar al Maresme

L'epicentre del terratrèmol es troba davant de Caldetes. S'ha notat sobretot a les zones properes a la costa del Maresme.

vlm capgros 01
 

Un terratrèmol de magnitud 3,1 s'ha registrat aquest migdia al Maresme, concretament amb l'epicentre davant de Caldes d'Estrac, segons ha detectat l'ICGC i que es pot veure en aquest enllaç. S'ha registrat a les 13.15h d'aquest migdia.

El sisme s'ha percebut a Mataró, on diversos ciutadans han preguntat a les xarxes socials per aquesta situació. També s'ha notat en poblacions veïnes com Caldetes o Cabrera de Mar, sobretot en zones properes a la costa degut a l'epicentre del mateix. En principi, el moviment sísmic, de baixa intensitat, no ha causat danys.

És greu un terratrèmol de 3,1 de magnitud?

Un terratrèmol de magnitud 3,1 a l'escala de Richter generalment es considera molt lleuger. Els terratrèmols d'aquesta magnitud sovint són percibuts pels humans, però generalment no causen danys. Les persones situades a pisos superiors o a edificis d'estructures més lleugeres tenen més probabilitats de notar la sacsejada. Normalment, un sisme de 3,1 no causa danys en edificis o altres estructures. Podria fer moure objectes petits o despenjar quadres lleugers de les parets, però no s'haurien d'esperar danys estructurals.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive