Ò.F.

Pere Almera assumeix la presidència del CCM amb vocació de continuitat

L'alcalde de Vilassar de Mar va ser nomenat ahir president de l'ens comarcal amb els vots a favor de PSC, ICV i ERC

Pere Almera va prendre ahir al vespre el relleu de Manuel Mas com a president del Consell Comarcal del Maresme. D'aquesta manera es posa fi a setmanes d'intenses negociacions entre els tres membres del govern tripartit –PSC, ERC i ICV- en les quals cada grup havia mantingut una posició diferent pel que fa a qui havia de ser el nou president de l'ens comarcal. De fet, ERC no va acceptar Pere Almera fins 24 hores abans del ple extraordinari celebrat ahir.

Per la seva banda, el grup comarcal del PP va queixar-se de la manca de comunicació que s'havia produït en afirmar mitjançant el seu portaveu, Josep Manuel López, que “ens hem assabentat de tot el procés i de la data del ple d'investidura a través de la premsa. Tot plegat, ha sigut un trist espectacle”. El màxim representant comarcal del PP va continuar criticant la tasca feta per l'anterior president, Manuel Mas:“fa nou mesos va dir que feia de president per tirar endavant reptes. De feina feta, poca”, va afirmar. Els populars van presentar López com a candidat a la presidència.

L'altre grup comarcal a l'oposició, el de CiU, també va presentar el seu propi candidat, l'alcalde de Tordera Joan Carles García. En la seva intervenció, García va assegurar que “estem igual que fa un any” i que “entenem que la força política més important del Maresme hauria d'estar present el govern del Consell Comarcal”.

Els socis de pacte del PSC, ERC i ICV, van donar el seu suport al candidat proposat pels socialistes, Pere Almera. En aquest sentit, el representant comarcal dels republicans, Carles Rocabert, va mostrar-se esperançat de cara a la nova etapa que s'enceta amb Almera a la presidència: “ens sentim integrats i còmodes dins el pacte tripartit”, va dir. Malgrat aquestes paraules, l'alcalde de Cabrera de Mar, també va criticar “la intenció de fer un canvi mecànic”, que s'havia emès des de les files socialistes, en haver proposat com a primer candidat Josep Jo abans que Almera.

El representant comarcal d'ICV, Xavier Serra, va donar suport al candidat socialista, i va comentar que “el CCM ha funcionat bé tenint en compte l'agenda electoral”. Sobre el pacte tripartit, va mostrar-se optimista en afirmar “esperem que sigui útil per la comarca”. Pel que fa al relleu en la presidència, Serra va assegurar que es tractava d'un “canvi de persona, però no d'esperit”.

El discurs del nou president
Després d'haver-se produit la votació, en què Almera va sortir elegit amb divuit vots a favor, pels onze de Joan Carles García i els quatre de Josep Manuel López, Almera va ser investit amb el seu nou càrrec. En el discurs, l'alcalde vilassarenc va destacar “la normalitat del procés de successió dins el marc del pacte de govern”.

Almera va continuar manifestant que la comarca esta vivint “un moment engrescador” i que ho aprofitarà centrant la seva política en la mobilitat, la sostenibilitat, la societat de la informació, l'educació i la cohesió social. El nou president del CCM, va concloure afirmant que aquesta era “una etapa amb clara vocació de continuitat dins el marc del pacte de govern”, i que aquest pacte “es pot obrir a altres forçes polítiques”.

Abans del discurs d'Almera, la representant comarcal del PSC, Concepció Rodríguez, va admetre la manca d'activitat en el CCM des de l'inici de la nova legislatura: “En aquests darrers mesos no s'ha avançat tot el que es volia a causa de l'agenda política”, va dir.

Polític Almera
Pere Almera és tot un clàssic de la vida política vilassarenca i comarcal. Va néixer l'any 1954 a la població maresmenca on va estudiar fins el batxillerat, que va cursar als Salesians de Mataró. Llicenciat en Geografia i Història, és regidor de l'Ajuntament de Vilassar de Mar pel PSC des de l'any 1983, i alcalde des del 1999.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive