T. Rodon

Pacten una solució “a mitges” pel pas a peu entre els dos Arenys

La proposta contempla la construcció d'un pas subterrani, evitant així la posició reticent d'ACESA a fer obres

Després de moltes negociacions i la posició reticent d'ACESA a fer obres que afectessin l'autopista, l'ajuntament d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i la Direcció General de Carreteres han trobat una “solució intermitja” per solucionar el “problema” del nus viari entre els dos Arenys, el conegut com a nus de Vallvidrera. Trobar una solució urbanística a aquesta intersecció, que no té un pas a peu pels vianants que van i venen dels dos pobles i es veuen obligats a travessar per l'autopista, exposats a tot tipus de perills, ha estat una qüestió que han arrossegat tots els governs d'ambdós pobles des que l'any 1993 es va construir el vial.

“No és una solució òptima ni molt menys la que volíem però el problema fa molt temps que s'arrossega i necessitem solucions d'una vegada per totes”, ha dit l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola. El projecte es va pactar el passat dimecres, dia 3, en una reunió amb el director general de carreteres, Jordi Follia. Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Andreu Majó, prefereix mostrar-se optimista: “L'objectiu és anar avançant a poc a poc fins convèncer a ACESA que cal una solució més global”.

Un pas perillós
L'última proposta de la Generalitat contempla la construcció de dos passos subterranis perquè els vianants puguin superar l'encreuament de les entrades i les sortides a l'autopista, sense afectar el trànsit rodat. Els passos es situarien a la banda de Llevant i aquest passeig connectaria finalment amb el parc de Can Jalpí a través d'un pas subterrani. Per tant, l'opció escollida no afecta ACESA, concessionària de l'autopista, i fins ara la més reticent a fer qualsevol reforma urbanística. Tot apunta que tots dos pobles acabaran acceptant la proposta. L'obra tindria un cost d'1,5 milions d'euros i es preveu que el projecte estigui llest a finals d'any.

Variant a la C-61
La reunió també va servir per posar sobre la taula el projecte de construcció d'una variant de la carretera C-61 que permeti descongestionar de trànsit la Riera d'Arenys de Mar. El director general de Carreteres va presentar un calendari per desencallar aquest projecte de variant, que connectarà l'N-II amb la C-61 a l'alçada del centre comercial de l'antiga Muvisa. A partir de demà 5 de maig es posarà a informació pública el projecte de traçat de la variant.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive