Suport al lloguer per a persones entre 36 i 64 anys
Suport al lloguer per a persones entre 36 i 64 anys

Nous ajuts al lloguer per a persones entre 36 i 64 anys

Els ajuts es poden tramitar online fins al 10 de maig i preveuen una quantitat màxima de 200 euros al mes per als adjudicataris, xifra variable segons cada cas

Les persones en la franja d'edat compresa entre els 36 i 64 anys ja poden demanar ajuts al lloguer. Després del suport econòmic específic per a joves i per a gent gran, ara s'ha obert la convocatòria per aquest grup de població, que poden tramitar-los fins al proper 10 de maig. 

Com en els casos anteriors, les condicions a complir per poder sol·licitar els ajuts inclouen ser titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l'habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya. A més, cal ser-hi empadronat prèviament a la data de la convocatòria i complir els requisits respecte al màxim d’ingressos establerts per a la unitat familiar.

Es tracta d'ajuts pensats per a que les persones no caiguin en risc d'exclusió residencial, però que no es trobin en risc imminent de fer-ho. Per a aquest col·lectiu ja hi ha un suport específic que es pot sol·licitar durant tot l'any a través dels Serveis Socials de cada municipi. 

L'import màxim d'ajut seran de 200 euros al mes, i el màxim de lloguer que es pot pagar per sol·licitar el suport econòmic és de 900 euros per habitatge o 450 per habitació. Cal tenir entre 36 i 64 anys a data 26 de febrer de 2024, viure a Catalunya, ser-hi empadronat, ser un dels titulars del contracte, que la unitat familiar tingui ingressos inferiors a 24.301,58 € a l’any, que el lloguer no superi l’import màxim establert i no rebre cap altre ajut pel mateix motiu i mensualitats. No s’accepten contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu.

El tràmit s’ha de fer preferiblement online a la Generalitat de Catalunya o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge, on podeu rebre assessorament demanant cita prèvia. Al 2023, l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró va tramitar 2.430 sol·licituds d'ajuts al lloguer.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive