Educació viària a Llavaneres
Educació viària a Llavaneres

El nom propi de la pedagogia viària a Llavaneres

Les sessions d’educació viària a escoles i instituts que fa la Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres són tot un èxit

La Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres ha consolidat un programa d’educació viària que esdevé un referent educatiu i comunitari dins la localitat. Les sessions d’educació viària, inaugurades el 2008 al Saló d’Educació Viària del parc del Primer d’Octubre, s’adrecen principalment als infants, amb l’objectiu de transmetre’ls els comportaments ideals a la via pública. Aquestes xerrades es dirigeixen a nens i nenes de diferents edats, des de l’etapa infantil fins a l’ESO i tenen un element clau: l’agent Marc Moreno. Segurament i per la canalla que les cursa, en Marc passa a ser l’agent més conegut del poble. 

“La resposta dels nens i nenes és molt positiva, ja que veuen aquestes sessions com una oportunitat d’aprendre i desenvolupar habilitats essencials per a la seva seguretat. El programa no es limita únicament a temes viaris, sinó que aborda altres àmbits rellevants per al creixement personal dels joves, com ara la prevenció de l’assetjament escolar i la resolució de conflictes”, explica la Policia llavanerenca.

Pel que fa a la problemàtica específica de Llavaneres, s’incideix en diversos aspectes, com ara la seguretat a les xarxes, el consum de substàncies estupefaents i l’ús responsable dels vehicles de mobilitat personal. Així, es busca proporcionar als joves les eines necessàries per enfrontar-se a les dificultats que poden trobar al seu entorn.

Bon vincle

El vincle que es crea entre els agents de policia i la canalla és essencial per al bon funcionament del programa. Els nens i nenes reconeixen i confien en els agents, la qual cosa facilita la transmissió dels continguts educatius. A més, aquesta relació perdura més enllà de les sessions, ja que els agents són reconeguts pels joves quan es troben pel carrer, establint un vincle de proximitat i confiança.

Des de la Prefectura de la Policia Local, es valora molt positivament l’impacte d’aquestes activitats educatives en la comunitat. Es reconeix que ajuden a desenvolupar habilitats i coneixements essencials per a la seguretat dels infants i adolescents, alhora que s’encoratja la participació dels pares i mares en aquest procés educatiu. A través d’aquest programa, la Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres contribueix significativament a la formació integral dels joves i a la millora de la seguretat viària a la localitat.

La Policia Local de Sant Andreu de Llavaneres, a través del seu programa d’educació viària, estableix un diàleg constructiu amb la comunitat, fomentant la participació activa dels joves en la millora de la seguretat ciutadana. Com assenyala un representant del cos policial: “A través d’aquest programa, construïm un pont de confiança entre els agents de policia i els membres més joves de la nostra comunitat, contribuint a reforçar els llaços de proximitat i col·laboració”. Aquest enfocament integral no només implica la transmissió de coneixements pràctics, sinó també la promoció de valors cívics i responsabilitat social entre els estudiants.

A més, la Policia Local reconeix la importància de la implicació dels pares i mares en aquest procés educatiu. “La participació dels adults en l’educació viària dels seus fills és clau per a reforçar els missatges apresos a l’escola i assegurar-ne la seva consolidació en la vida quotidiana dels joves”, destaca un portaveu del cos policial. Així, es fomenta una cooperació entre família, escola i autoritats locals que contribueix al desenvolupament integral dels joves i a la construcció d’una comunitat més segura i conscient dels seus drets i deures en l’espai públic.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive