La Copa d'Espanya 420 a El Balís. Foto: Laura Carrau

Neus Ballester i Andrea Perelló, líders provisionals de la Copa d'Espanya 420 a El Balís

Les balears finalitzen la primera jornada amb 6 punts d'avantatge sobre els de Lanzarote, Alberto Morales i Miguel Bethencourt

La Copa d'Espanya de 420 va arrencar en aigües de Club Nàutic El Balís de Llavaneres, amb una primera jornada en què els grans favorits van demostrar el seu anell des de l'inici. Les balears Neus Ballester i Andrea Perelló (CN Ràpita / CN Arenal) són les primeres líders tancant la jornada inaugural de la Copa d'Espanya en aigües catalanes amb 6 punts d'avantatge sobre els canaris Alberto Morales i Miguel Bethencourt (RCN Escull), que són segons. Els germans David i Alex Charles (CN El Balís) són tercers, superant en un punt als andalusos Fernando i Carlos Flethes (CN Port Sherry) i als també locals Sebastián Riquelme i Miquel Pérez.

Aviat les actuals campiones d'Espanya, Ballester i Perelló, van marcar el camí a seguir. Amb un vent suau entre 6 i 8 nusos, les balears van deixar clar el seu domini inicial portant-se la primera mànega del dia. Els germans Flethes no van voler perdre de vista a les favorites i eren segons en aquesta prova, mentre que el mallorquí Pablo Ruíz i el local Javier Mestre creuaven tercers la línia d'arribada de la primera prova.

En la segona, la victòria era per a les canàries Alejandra Pérez i Ana Bautista (RCN Gran Canària), que sorprenien a tota la flota. Les condicions de vent havien pujat als 12-13 nusos. Aquí va ser el torn dels germans David i Alex Charles (CN El Balís), bons coneixedors de la classe i del camp de regates per ser segons en la mànega i terceres, molt regulars Ballester i Perelló. A la tercera prova del dia Ballester i Perelló van tornar a demostrar el seu poder guanyant la prova sobre els canaris Morales i Bethencourt, que eren segons en la prova, mentre que tercers creuaven Riquelme i Pérez.

En la quarta i última mànega del dia el vent va caure fins als 7 nusos i serien els germans Charles qui s'acabarien emportant-se la regata i confirmant la seva tercera plaça provisional a la general. Els seguien Morales i Bethencourt i tercers eren els locals Riquelme i Pérez. Per la seva banda Ballester i Perelló eren cinquenes, ja que descarten provisionalment, mantenint-se com a líders de la general.