Netegen un bosc de Llavaneres com a exemple de Responsabilitat Social Corporativa
Netegen un bosc de Llavaneres com a exemple de Responsabilitat Social Corporativa

Netegen un bosc de Llavaneres com a exemple de Responsabilitat Social Corporativa

Netegen aquest espai municipal per reduir el risc d’incendi, evitar l’emissió CO2 que es produiria en cas de foc forestal i fer que els arbres siguin més resilients a les plagues forestals

La Generalitat, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i la Fundació Iluro, amb la col·laboració de Bankia, s’han unit per dur a terme uns treballs de gestió forestal en el marc d’una acció de responsabilitat social i ambiental corporativa. La finca on s’ha actuat és Can Cabot, situada al terme municipal de Llavaneres, i és propietat de l’Ajuntament del municipi maresmenc.

La finca té 45,6 hectàrees i les actuacions que s’hi han dut a terme tenen l’objectiu de millorar l’estat de la massa i dotar el bosc d’una resistència més gran davant els incendis, a més de reduir les possibilitats d’incendi forestal, i, per tant, d’alliberament de tot el CO2 retingut en els arbres de nou a l’atmosfera. A més, s’ha augmentat la capacitat pròpia de retenció del CO2, ja que els arbres que s’han mantingut són els que en capten més quantitat. Concretament, es calcula que es fixen amb aquesta actuació 160 tones de CO2.

També s’ha buscat millorar la resistència dels arbres a qualsevol afectació fitosanitària, inclosa la provocada pel Tomicus destruens que en els últims anys ha tingut una prevalença rellevant a la comarca del Maresme. Aquest tipus d’inversió forestal s’enquadra perfectament en els paràmetres de la responsabilitat ambiental corporativa. D’altra banda, l’execució a través d’una empresa amb recursos humans basats en joves en situació de risc d’exclusió social permet, a més, incorporar-hi responsabilitat social corporativa.

El bosc sobre el que s'ha actuat

El bosc sobre el que s'ha actuat

Fomentant els beneficis ambientals del bosc

El Departament d’Agricultura fomenta de fa temps els projectes de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Aquesta acció, que es pot considerar  innovadora  a Catalunya, no ho és tant a escala europea, on és més corrent que empreses privades apostin per programes de responsabilitat social corporativa amb efectes directes dins i fora de l’àmbit de les corporacions.

Cada cop més, les empreses busquen diferenciar-se dins dels seus àmbits i per això estableixen compromisos de responsabilitat social corporativa que repercuteixin de manera indirecta en els seus comptes de resultats. Més enllà dels interessos empresarials, els acords de col·laboració público-privats són una manera de coadjuvar a la consecució d’objectius d’interès social que beneficien el conjunt de la societat.

El bosc, a més de fusta, llenya o lleure, també ofereix un vessant  immaterial o intangible de primer ordre com són els beneficis ambientals que es materialitzen en el marc de l’establiment d’un programa de responsabilitat social corporativa. La gestió forestal es focalitza i orienta cap a una millor presa de consciència tant dels treballadors d’aquestes empreses com dels seus equips directius, amb la inversió de recursos econòmics propis en benefici de la conservació d’aquest bosc.

Els treballs forestals es van iniciar el desembre de 2020 i van tenir una durada de tres setmanes. Els va dur a terme Social Forest, una empresa de serveis forestals per a joves i integració social, amb la qual cosa es va aconseguir multiplicar per dos l’acció empresarial de responsabilitat social corporativa. Les zones forestals sobre les quals actuen augmenten la qualitat de l’arbrat i la seva resiliència davant l’impacte dels incendis.

 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Toni Fa 13 dies
Pues yo pondría a limpiar bosques, que son trabajos para la comunidad, a todos estos delincuentes habituales que van al juzgado a reírse de sus víctimas, de los jueces y de la policía, mientras aplauden a los políticos que no hacen NADA para atajar sus villanías. Ahhh y de 7 de la mañana a 7 de la tarde. Ya veríais cómo se acababa la delincuencia en poco tiempo.
Això és notícia? Fa 13 dies
Això no hauria de ser notícia. L'amo d'un bosc té l'obligació de cuidar-lo, com l'amo d'un gos o l'amo d'una casa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive