Els Mossos a la línia R1 de Rodalies del Maresme
Els Mossos a la línia R1 de Rodalies del Maresme

Els Mossos intensificaran la vigilància a les estacions de tren del Maresme

El director general dels Mossos d'Esquadra afirma en una entrevista a TVMataró que disposaran de més agents per vigilar les estacions i els trens, font de delinqüència i vandalisme

patrocini akteon hipoteques
 

Els Mossos d'Esquadra tenen previst intensificar la vigilància a les estacions de rodalies de Mataró i del Maresme, que en els darrers anys han esdevingut una font de delinqüència, vandalisme i conflictes. Així ho va anunciar la setmana passada el director dels Mossos, Pere Ferrer, en una entrevista amb TVMataró.

Estacions com les de Mataró s'han convertit en un focus d'inseguretat, amb robatoris, intimidacions, baralles i altres problemes de convivència. Els diferents cossos policials que operen a la ciutat hi han fet dispositius conjunts de manera constant, i fins i tot s'hi van desplegar les anomenades 'patrulles ciutadanes' conformades per veïns farts dels problemes que s'hi viuen.

Pel que fa als combois en sí, també són una font de problemes, tal i com no s'han cansat de denunciar els vigilants de seguretat de Renfe. A la R1, una línia especialment conflictiva els caps de setmana per la gran quantitat de joves que utilitzen el tren del Maresme per anar a les discoteques de la zona, s'han registrat diverses agressions a aquests agents.

Davant de tot plegat, els Mossos d'Esquadra ja havien dut a terme accions específiques per identificar i detenir autors de robatoris en els trens i les estacions. Ara, però, es vol anar més enllà i fer que aquesta vigilància sigui permanent, amb patrulles fixes vinculades a la infraestructura ferroviària comarcal.

Segons va detallar Ferrer a TVMataró, en un termini d'un any o un any i mig els Mossos dotaran de nous policies la Unitat Regional de Transport Urbà de la Regió Metropolitana Nord, que inclou Mataró i el Maresme. Aquesta unitat, similar a la que existeix a Barcelona, ha de servir per prevenir els delictes en els trens i estacions, i per respondre ràpidament en cas d'urgència en aquests àmbits. "També hi ha una línia estratègica que és garantir el servei de les línies ferroviàries. Darrerament, estem veient robatoris de coure que dificulten la prestació d’aquest servei", va assegurar el director de Mossos a l'entrevista. 

 

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive