Els Mossos d'Esquadra d'Arenys es fonen a la comissaria
Els Mossos d'Esquadra d'Arenys es fonen a la comissaria

Els Mossos d'Esquadra d'Arenys es fonen a la comissaria

Sindicats de Mossos denuncien temperatures superiors als 34 graus a les comissaries de Granollers i Arenys de Mar

S'estan canviant els aparells refrigeradors i no se n'han posat de provisionals

Els sindicats de Mossos d'Esquadra SAP-SME-Fepol han denunciat temperatures "superiors a 34 graus" a l'interior de les comissaries de Granollers i Arenys de Mar. Segons indiquen les formacions, en ambdues infraestructures s'estan substituint els aparells de refrigeració sense haver instal·lat prèviament màquines provisionals de refredament, tal com, afirmen, s'havia acordat el 7 de juny en la darrera subcomissió delegada d'infraestructures del Departament d'Interior. Els sindicats desconeixen per què no s'ha posat la refrigeració provisional però denuncien que la "decisió atempta contra la salut de les persones". Les organitzacions de defensa dels mossos amenacen amb dur el cas a Inspecció de Treball.

Els sindicats es fan ressò de com Interior va assegurar que es col·locarien provisionalment aparells portàtils d’aire condicionat i "no obstant, i malgrat el compromís assolit s’han començat a substituir les refredadores, però d’aparells portàtils cap ni un".

Denuncien que "aquests fets estan provocant que les persones que es troben a l’interior d’aquestes comissaries es vegin obligades a aguantar temperatures per sobre dels 34 graus, la qual cosa pot allargar-se com a conseqüència dels problemes que s’estan produint en la instal·lació de les noves màquines. Desconeixem per quina raó, des d’Infraestructures no s’ha autoritzat la instal·lació d’equips portàtils, però des del SAP-SME-FEPOL denunciem que aquesta decisió atempta contra la salut de les persones".

Les dues organitzacions sindicals posen el crit al cel perquè "tornem a tenir problemes de temperatures a les comissaries i que son les persones que es troben a l’interior (ja siguin treballadores, com detingudes, com ciutadania) que en pateixen les conseqüències. És per això que des del SAP-SME-FEPOL instem al Departament, que mentre no entrin en funcionament les noves refredadores, es col·loquin aparells portàtils que redueixin l’efecte de la calor. De no fer-se i de no respectar-se la normativa és evident que haurem de donar trasllat d’aquesta situació a la pròpia Inspecció de Treball de la Seguretat Social".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive