Mor Teresa d'Arenys, poeta d'abast nacional, als 71 anys
Mor Teresa d'Arenys, poeta d'abast nacional, als 71 anys

Mor Teresa d'Arenys, poeta d'abast nacional, als 71 anys

Maria Teresa Bertran Rossell, Teresa d'Arenys, és una figura molt respectada de la poesia catalana contemporània

La poeta catalana Teresa d'Arenys, nascuda Maria Teresa Bertran Rossell el 24 de maig de 1952 a Arenys de Mar, ha morts als 71 anys deixant un buit al món literari i poètic de Catalunya. Reconeguda per la seva profunda noblesa d'ànima i la seva lluita constant contra les adversitats, Teresa d'Arenys va ser una figura emblemàtica de la poesia catalana contemporània.

La seva obra, profunda i introspectiva, va explorar temes com la identitat, la mort i el dolor

La seva carrera literària va iniciar-se de manera inesperada, quan, el 1976, va guanyar el prestigiós premi Amadeu Oller amb el seu primer recull de poemes, "Aor", tot i debutar a contracor. Aquesta obra va marcar el començament d'una trajectòria brillant en el món de les lletres catalanes.

La seva poesia combina el classicisme amb la modernitat. Durant els anys noranta va publicar unes quantes peces de poesia tuareg recollides a Tuareg. Cants d’amor i de guerra de l’Ahaggar (1999), amb què guanyà el cinquè premi de reconeixement a la creació poètica “Cadaqués a Quima Jaume”. I, més tard, Versos de vi novell, el 2009, i Epístola a un amic mort̟, el 2013. El 2001 va publicar la novel·la El quadern d’Agnès Solà. També ha estat reconeguda la seva traducció de la poesia de Rilke.

Teresa d'Arenys havia estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or de Poesia, reconeixent així la seva contribució excepcional a la poesia contemporània catalana. Tot i el seu èxit i el reconeixement del seu talent, Teresa d'Arenys va mantenir sempre una humilitat i una senzillesa admirables.

En una entrevista amb el Consell Comarcal del Maresme, la poeta va revelar els orígens del seu pseudònim, explicat per una barreja d'orgull i circumstàncies casuals. El nom "Teresa d'Arenys" es va popularitzar després que un company utilitzés aquesta denominació per presentar els seus sonets al premi de poesia Amadeu Oller, marcant així un moment crucial en la seva carrera literària.

La seva obra, profunda i introspectiva, va explorar temes com la identitat, la mort i el dolor, reflectint la seva pròpia experiència personal i emocional. Des dels seus primers passos en vers, Teresa d'Arenys va demostrar un talent excepcional i una sensibilitat única que va tocar els cors dels seus lectors.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive