Miquel Àngel Martinez. Foto. ACN
Miquel Àngel Martinez. Foto. ACN

Moció de censura contra l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt

La proposta de l'oposició arriba després de l'escàndol per les obres particulars que el batlle hauria fet a casa seva amb material de l'Ajuntament

Els grups municipals 9 SV, ERC, C's, PSC i PP de Sant Vicenç de Montalt ha presentat una moció de censura contra l'alcalde Miquel Àngel Martínez i Camarasa (CiU). La proposta es farà efectiva en un ple extraordinari que tindrà lloc el 21 de setembre a les dotze del migdia. El text exposa que el nou batlle serà Javier Sandoval Carrillo (PSC). La moció arriba després de l'escàndol per les obres que el Martinez Camarasa va fer a casa seva fent servir uns maons que havien sobrat d'una obra pública duta a terme a la població. A causa d'aquest afer el passat mes de juliol el batlle també va dimitir com a president del Consell Comarcal del Maresme.

El text recorda que les forces polítiques de l'oposició van demanar la dimissió de l'alcalde "pels fets publicats en diferents mitjans de comunicació" i, sobre els quals es va demanar explicacions al batlle "sense que aquest fos capaç de justificar cap de les presumptes acusacions reflectides en una gravació amb un treballador de l'ajuntament".

En aquesta línia adverteix que l'alcalde en cap moment ha estat capaç de justificar "uns fets que demostren la utilització de material de l'ajuntament per a fins particulars". Des del punt de vista dels partits que presenten la moció, aquesta situació "invalida l'autoritat moral que un dirigent ha de tenir per exigir que la seva ciutadania respecti les normatives, pagui els seus impostos o sigui respectuosa amb totes aquelles instal·lacions o propietats municipals".  Alhora, expressa que els regidors han perdut la "confiança" en el govern de Martínez Camarasa, amb la qual cosa consideren que manca de "capacitat per dur a terme el govern de la població".

Obres amb material de l'ajuntament

La polèmica va sorgir després que es fes pública la gravació d'una conversa entre l'alcalde i un operari municipal que va executar unes obres a casa del batlle l'any 2011. Martínez Camarasa va explicar que aquest empleat de l'Ajuntament va fer un arranjament al seu jardí particular però "fora del seu horari laboral". Tot i això, va admetre que el treballador va utilitzar, sense el seu consentiment, "dotze maons" sobrants d'una obra pública que segons el batlle "s'havien de llençar". L'alcalde va assegurar que l'error va ser no haver ordenat la retirada dels maons un cop va conèixer els fets.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive