Els amos de mascotes d'Argentona tindran més obligacions i faran front a multes més elevades
Els amos de mascotes d'Argentona tindran més obligacions i faran front a multes més elevades

Més obligacions per als amos de mascotes d'Argentona i multes més elevades per incomplir-les

La nova ordenança de tinença d'animals de companyia d'Argentona posa especial èmfasi en recollir els excrements, ruixar les orines i portar l'animal sempre lligat, amb fortes multes si no es fa

La nova ordenança de tinença d'animals de companyia d'Argentona augmenta les obligacions dels propietaris dels animals i endureix les sancions en cas d'incomplir-les, de cara a fomentar la convivència entre les persones i els animals al municipi. Les principals peticions que es fan als amos de gossos és recollir els excrements, ruixar les orines i portar l'animal sempre lligat; si no ho fan, rebran fortes multes.

En una línia similar a molts altres municipis, que estan endurint les normatives en l'àmbit de la tinença de mascotes, Argentona ha modificat la seva ordenança municipal i ara ha iniciat una campanya que n'explica els principals canvis, sota el títol 'No ho deixis!! Per ell, per tu, per tothom'.

Entre les obligacions a les que han de fer front els propietaris de gossos i altres animals de companyia, hi figuren recollir les caques i ruixar les orines, impedir que l'animal orini en qualsevol lloc que no siguin embornals, calçada o escocells dels arbres, o portar-los sempre lligats excepte en els correcans. A més, els animals s'han d'identificar amb microxips, s'ha d'impedir el seu accés a parcs infantils, està prohibit deixar-los en balcons, terrasses i espais tancats de manera habitual i, en general, s'han d'evitar les molèsties als veïns. 

Les sancions per l'incompliment d'aquestes normatives poden ser molt elevades. Per no tenir l'animal censat, poden arribar fins als 3.000 euros. No recollir els excrements, no ruixar les orines o no portar el gos lligat, 750 euros, la mateixa quantia que per donar de menjar a animals de carrer sense autorització o produir molèsties per sorolls reiteratius. Les sancions més elevades tenen a veure amb els gossos potencialment perillosos; si es porten deslligats i sense morrió poden arribar als 9.000 euros, i si es tenen sense llicència, fins als 15.000 euros. 

L'objectiu de l'Ajuntament, segons el propi consistori, és treballar per la convivència entre les persones i els animals, vetllar pels drets i els deures que se'n deriven, així com lluitar contra el maltractament animal i a favor de la sensibilització en la tinença responsable.

El consistori ha editat un tríptic informatiu que ja s'està distribuint a tots els habitatges. També ho veureu als carrers principals de la vila en banderoles, cartells i diferents suports. A més, a partir de divendres, l'Ajuntament d'Argentona farà entrega d'un bidó d'aigua a totes aquelles persones responsables d'un animal de companyia. Caldrà portar el carnet de l'AIAC o el document del registre municipal.

  Arxivat a:

  Comentaris (9)

  Amb la col·laboració de

  Generalitat de Catalunya
  Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

  Associat a l’àrea digital

  Amic mitjans d'informació i comunicació

  Web auditada per OJD Interactive